UPLATIO NOVAC

Sinovčić spasitelj za radnike Gortana

09.08.2012 u 15:25

Bionic
Reading

Nakon deset dana prosvjeda jučer je na račune 60-ak radnika zadarske građevinske tvrtke Gortan isplaćena jedna do dvije plaće. Tvrtka je dužna pet plaća i otpremnine, a dug je s osam milijuna snižen na 6,5 milijuna kuna

Unatoč jučerašnjoj djelomičnoj isplati radnici su i jutros nastavili prosvjed, ovaj put ispred zgrade direktora Zdravka Galića, u zadarskom predjelu Arbanasi, u kojoj žive bivši ministar Božidar Kalmeta i bivši državni tajnik Zdravko Livaković. Upravo njih radnici Gortana su u ranijim prosvjedima etiketirali kao krivce zbog kojih su se našli u problemima.

'Današnje okupljanje bila je odluka radnika i njihovih sindikalnih predstavnika ne bi li se ubrzala isplata preostalog duga od šest milijuna kuna', pojasnio je sindikalni povjerenik zadarske podružnice SSSH Vedran Uranija

Nakon mirnog prosvjeda u Arbanasima nezadovoljni radnici su na sat vremena blokirali Ulicu Andrije Hebranga u neposrednoj blizini Policijske uprave, ali i gradilišta na kojem su donedavno radili, zgrade u kojoj će Reno Sinovčić preseliti sve redakcije svog medijskog carstva.

Po riječima radnika, jučer je u isplati plaća posredovao upravo Sinovčić, koji, kako su rekli, nije novac uplatio tvrtki, već direktno na račun radnika.

Sinovčić se, naime, radnicima predstavio kako posrednik između njih i uprave te im obećao da će uplatiti svoja dugovanja tvrtki te da će ona odmah biti proslijeđena na njihove račune.

Uprava je ostatak plaća obećala isplatiti do petka, a otpremnine za desetak dana. Radnici pak najavljuju nastavak prosvjeda do isplate posljednje lipe.