REAGIRANJE

Šaranovićev Kappa Star nije uputio ponudu za kupnju imovine Kraš-ESOP

  • Autor: An. S.
  • Zadnja izmjena 27.11.2019 20:37
  • Objavljeno 27.11.2019 u 20:37
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Predstavnici Kraš-ESOP-a poslali su priopćenje u kojem su istaknuli da Kappa Star, srbijanskog poduzetnika Nebojše Šaranovića, nije uputio ponudu za kupnju imovine Kraš-ESOP d.o.o kako su mediji izvještavali. Mesna industrija Braća Pivac i Kraš-ESOP sklopili su u subotu, 23. studenoga, ugovor o kupoprodaji i prijenosu dionica, čime je MI Braća Pivac stekla kontrolni dionički paket u Krašu.

Jedina ponuda koju je društvo Kraš-ESOP zaprimilo jest ponuda društva Mesna industrija braća Pivac d.o.o., i to dana 23. studenog 2019. godine, u kojoj ističu svoju zainteresiranost za daljnje stjecanje dionica Kraša, koje bi im omogućilo efikasno provođenje strateških ciljeva u pogledu Kraša koje su istakli i u Ponudi za preuzimanje, navode u pripoćenju.

Nastavno na zaprimljenu ponudu Kraš-ESOP iznio je društvu MI braća Pivac uvjete prodaje dionica Kraša, a koji uvjeti su prethodno donijeti na Skupštini Kraš-ESOP-a. Budući da je društvo MI braća Pivac d.o.o. prihvatilo sve uvjete Kraš-ESOP-a, sklopljen je Ugovor o prodaji i prijenosu dionica, kao i Sporazum o socijalnom partnerstvu.

Napominju kako je Kraš-ESOP d.o.o. društvo zatvorenog tipa, čiji članovi mogu biti isključivo zaposleni u Kraš d.d. i njegovim povezanim društvima. Podsjetili su da je Kraš-ESOP osnovan sa svrhom održavanja radničkog dioničarstva u Kraš d.d. te su mu aktivnosti vezane uz radničko dioničarstvo jedina djelatnost.

Svi članovi Društva bili su informirani i konzultirani prije donošenja svih spomenutih odluka. Izuzev zakonskih obveza temeljem propisa o tržištu kapitala, koje kao dioničar društva Kraš d.d. imamo prema regulatoru i Zagrebačkoj burzi, Kraš-ESOP d.o.o. nije dužan niti obrazlagati, niti komentirati donesene odluke te smatraju da ne postoji poseban interes javnosti zbog kojeg bi činili navedeno. Smatraju da je poslovanje i donošenje odluka od strane ovlaštenih tijela Kraš-ESOP-a isključivo pitanje njegovih članova, odnosno radnika Kraš grupe te iste vidimo kao jedinu zainteresiranu stranu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!