NAKON PREUZIMANJA

Cijena dionice Kraša na burzi potonula gotovo 30 posto

25.11.2019 u 13:14

Bionic
Reading

Nakon što je u subotu na skupštini Kraš ESOP-a odlučeno da će radnici svoje dionice prodati Mesnoj industriji braća Pivac, cijena dionice Kraša na Zagrebačkoj burzi doživjela je pravi potop. Dioničari koji su još u petak mogli unovčiti svoje dionice po cijeni od 1.050 sada više ne mogu dobiti ni 800 kuna

Već na otvaranju trgovanja bilo je jasno da će cijena krenuti prema dolje jer je izostala Šaranovićeva fiksna ponuda po cijeni 1.050 kuna. U zadnje vrijeme srpski poduzetnik u burzovnoj je trgovini bio praktično jedini kupac jer tako visoku cijenu nitko drugi nije bio spreman platiti.

Međutim, nakon što je Mesna industrija braća Pivac otkupila dionice Kraš ESOP-a po cijeni od 861 kunu i time stekla većinski udjel u Krašu, Šaranović je povukao svoju ponudu pa je cijena dionice na otvaranju trgovanja u ponedjeljak potonula na 755 kuna.

Unatoč okončanju bitke za prevlast i naglom padu cijene trgovanje nije posustalo. Do 13 sati sati protrgovano je 2.757 dionica, a cijena je varirala između 700 i 780 kuna.

Sudeći po izjavama dva vodeća dioničara, nakon bitke za vlasničku prevlast u Krašu slijedi suradnja na dobrobit kompanije.

'Kao što smo više puta rekli, mi smo spremni biti aktivan manjinski dioničar u Krašu čije će djelovanje biti usmjereno na dobrobiti kompanije i radnika', kazao je Nebojša Šaranović nakon objave vijesti o sporazumu između MI Braća Pivac i Kraš ESOP-a.

Pomirljiva poruka stiže i s druge strane. 'Sa svim dioničarima, koliki god udjel oni imali, želimo zajedno raditi na jačanju tvrtke i njezinih brendova. Svi koji mogu pridonijeti uspjehu Kraša dobrodošli su i smatrat ćemo ih partnerima', poručio je Ivica Pivac, predsjednik Uprave Mi Braća Pivac.