mepas grupa

Saponia i Koestlin pregovaraju o prodaji Maraske

30.01.2020 u 16:16

Bionic
Reading

Saponia i Koestlin pregovaraju o prodaji svojih udjela u Maraski, pregovori još nisu zaključeni, ali je izvjesno očekivati da će se okončati sa sklapanjem kupoprodajnog ugovora, izvijestila je Saponia u četvrtak putem Zagrebačke burze

"Vlasnici dionica Maraske, Saponia d.d. Osijek, koja u vlasništvu drži 52,90 posto dionica i Koestlin d.d. Bjelovar koji u vlasništvu drži 45,35 posto dionica Maraske, započeli su pregovore o prodaji tih dionica sa zainteresiranim potencijalnim kupcem", kaže se u Saponijinoj obavijesti.

Dodaje se da pregovori još nisu zaključeni, "ali je izvjesno očekivati da će se okončati sa sklapanjem kupoprodajnog ugovora".

Zagrebačka burza obustavila je u 15,02 sati trgovanje dionicom Maraske kako bi se investicijska javnost imala vremena upoznati s tom informacijom, a dionicu Saponije stavila u segment promatranja.

Dionicom Maraske danas se nije trgovalo, dok je dionica Saponije ojačala 1,82 posto, na 336 kuna.

Maraska je proizvođač alkoholnih i bezalkoholnih pića sa sjedištem u Zadru, posebice visokokvalitetnih proizvoda na bazi višnje maraske, autohtone sorte višnje koja raste samo u podneblju zadarskog zaleđa. Prema podacima sa službene internetske stranice, ima 150 djelatnika.

Prema podacima iz financijskog izvještaja za devet mjeseci prošle godine, Maraska je u tom razdoblju ostvarila dobit od 9,6 milijuna kuna.

Tvrtka je dio Mepas grupe, koja objedinjuje poslove prodaje i logistike Koestlina, Maraske i Kandita.