TODORIĆI POD PRITISKOM

Rusi krenuli u lov na kompletne Kulmerove dvore

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 24.11.2017 09:10
  • Objavljeno 24.11.2017 u 09:10
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX

Ivica Todorić, većinski vlasnik Agrokora, ali i članovi njegove obitelji pod sve su većim pritiskom zbog blokada imovine koje su provedene ili su predložene na sudovima ne samo u Hrvatskoj nego i u inozemstvu

Kako doznaje Jutarnji list, uz blokade koje se provode na temelju rješenja Županijskog suda u Zagrebu radi osiguranja u istrazi inkriminirane protupravne imovinske koristi, blokade njegove imovine ishodila je i ruska Sberbanka. I to ne samo imovine Ivice Todorića, nego i sina Ante, a ujedno pokušavaju ishoditi blokade imovine još nekih članova njegove obitelji.

Radi se o blokadama o kojima je govorio sudac Richard Blake kada je Todoriću odredio relativno nisku jamčevinu od 100.000 funti i pritom pojasnio da Todorić baš i nije u mogućnosti prikupiti veliki novčani iznos zbog blokade njegove imovine kako u Engleskoj tako i u inozemstvu.

Naime, Sberbanka očito je već tada na nadležnom sudu u Londonu ishodila blokade tamošnje imovine Ivice i Ante Todorića, a sve na temelju posljednjeg zaduženja Agrokora kod Sberbanke od 100 milijuna eura, za koji su oni garantirali i osobnom imovinom. Tim je ugovorom o kreditu i bila dogovorena nadležnost suda u Londonu u slučaju spora. Sberbanka je na taj način, piše Jutarnji list, Ivici i Anti Todoriću blokirala sve njihove račune u toj zemlji, dok nije poznato imaju li oni tamo i druge imovine te je li bilo i daljnjih blokada.

Međutim, Sberbanka se očito dala i u “potragu” za drugom imovinom Ivice Todorića i s njim povezanih osoba. Županijsko državno odvjetništvo preko Županijskog suda je blokiralo “samo” četvrtinu dvorca Kulmer koji glasi na Ivicu Todorića, jer se pribavljanje nezakonite koristi stavlja na teret samo njemu.

No, u međuvremenu je Sberbanka krenula u proceduru kako bi stavila zabilježbe na ostatak Kulmera. Pritom su krenuli i na dijelove koji pripadaju obojici sinova, kao i kćeri Ivice Todorića, podnijevši Općinskom građanskom sudu u Zagrebu odgovarajuće tužbe kojima žele dokazati da je cijeli Kulmer podoban za namirenje naplate spomenutog zajma po ugovorenoj klauzuli o garanciji vlastitom imovinom.

  • +9
  • +6

Kulmerovi dvori

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!