SUDSKA BITKA

Ramljak tužio Todorića jer mu želi natovariti sudske troškove

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 23.05.2017 14:02
  • Objavljeno 23.05.2017 u 12:13
Ante Ramljak

Ante Ramljak

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Izvanredni povjerenik Ante Ramljak podnio je Trgovačkom sudu u Zagrebu tužbene zahtjeve za pobijanje aneksa ugovora o radu trojice članova bivše Uprave Agrokora – Ivice Todorića, Ante Todorića i Ivana Crnjca – zbog potencijalnog štetnog utjecaja ovih aneksa na buduće poslovanje kompanije, izvijestili su iz Agrokora

Sporni aneks br. 5 ugovora o radu spomenutih menadžera potpisan je 31. ožujka 2017., deset dana prije otvaranja procesa izvanredne uprave u Agrokoru d.d., a potencijalna realizacija prava koja iz njega proizlaze nanijela bi kompaniji veliku materijalnu štetu, ističe se u priopćenju.

Navedenim aneksom ugovoreno je da će Agrokor snositi svu štetu koja bi bivšim članovima Uprave mogla nastati zbog eventualnih sudskih, upravnih, arbitražnih i drugih postupaka usmjerenih prema njima zbog radnji i/ili propuštanja koje su oni kao menadžeri činili u svojstvu članova Uprave Agrokora.

Ante Todorić, bivši zamjenik predsjednika uprave Agrokor grupe

Ante Todorić, bivši zamjenik predsjednika uprave Agrokor grupe

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Prema aneksu, Agrokor bi također trebao snositi sve troškove zastupanja bivših članova Uprave, pod čime se podrazumijevaju troškovi odvjetnika, pravne zaštite i stručnih savjetnika, kao i putni i drugi troškovi koji bi nastali u svezi takvih postupaka, sve dok se pravomoćnom odlukom ne utvrdi da su postupali protivno obvezi o načinu vođenja poslova, i to bez obzira na činjenicu i način prestanka važenja ugovora o radu.

Iz Agrokora podsjećaju da je otvaranjem postupka izvanredne uprave svim članovima bivše Uprave Agrokora d.d. prestao mandat, a prestankom mandata navedenoj trojici članova Uprave prestao je i radni odnos, bez dodatnih troškova za kompaniju.

Ivan Crnjac, bivši potpredsjednik Agrokora za financije, strategiju i tržišta kapitala

Ivan Crnjac, bivši potpredsjednik Agrokora za financije, strategiju i tržišta kapitala

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Osim Ivice Todorića, Ante Todorića i Ivana Crnjca, niti jedan drugi član Uprave niti Nadzornog odbora Agrokora nije u trenutku otvaranja postupka izvanredne uprave imao važeći aneks opisanog sadržaja.

Svi drugi članovi Uprave i Nadzornog odbora, s izuzetkom bivšeg predsjednika NO-a Ivana Todorića, potpisali su sporazumni raskid s kompanijom odrekavši se pritom materijalnih prava koja im pripadaju iz ugovora o radu. Ivanu Todoriću ugovor o radu raskinut je jednostrano.

  • +5
  • +2

Ante Ramljak

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!