OBEĆANE PLAĆE

Radnici pulskog TESU-a prekinuli štrajk

09.03.2010 u 14:56

Bionic
Reading

Nakon osmodnevnog štrajka zbog neisplaćenih plaća za prosinac i siječanj danas su radnici Uljanik TESU-a (Tvornice električnih strojeva i uređaja) prekinuli štrajk nakon što im je državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Ruđer Friganović obećao kako će im u roku dva - tri dana biti isplaćena plaća za prosinac, koja će uključiti i božićnicu i dar za djecu

Ministarstvu gospodarstva je od iznimne važnosti da se ova proizvodnja sačuva i unaprijedi, pa je dogovoreno da će se kroz dva - tri dana radnicima TESU-a isplatiti jedna plaća, a sredstva će biti osigurana pozajmicom Uljanika, rekao je Friganović.

Najavio je i da će danas biti održana skupština društva na kojoj će biti imenovan novi Nadzorni odbor i tehnička Uprava koja će pripremiti pravu skupštinu za mjesec dana.

U razgovoru s predstavnicima Uljanika 'nazire se rješenje koje će TESU-u osigurati razvoj i tehnološku obnovu' jer, kako se danas čulo, postoje dobre šanse da Uljanik preuzme tu tvrtku

Po Friganovićevim riječima, trenutno je iznimno značajno nastaviti proizvodnju kako bi TESU mogao izgraditi nove generatore za Brodosplit i Uljanik.

'Vjerujem i nadam se da će nakon ovog štrajka TESU krenuti u boljem smjeru, naročito kada će krenuti tehnološka obnova. Tek nakon toga moći će se razgovarati o privatizaciji i novom strateškom partneru', kazao je Friganović.

Predsjednik štrajkaškog odbora Đino Šverko izrazio je u ime sindikata i radnika zadovoljstvo epilogom današnjih razgovora jer je rješenje oko isplate jedne plaće i obećanje da će se uskoro raditi na isplati druge plaće na tragu zahtjeva radnika TESU-a.