POTICAJNI KREDITI

Prve isplate tvrtkama tek od lipnja

Popijač, Šuker i Kosor

Popijač, Šuker i Kosor

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Goran Mehkek

Velika akcija hrvatske Vlade, HNB-a, HBOR-a i poslovnih banaka za spas gospodarstva vidjet će se u gospodarskim rezultatima tek 2011.godine. Naime, prvi krediti prema modelu A ili B mogli bi biti dodijeljeni za tri mjeseca, a novcu uvijek treba nekoliko mjeseci da pokaže rezultate, piše Jutarnji list

Prema Pravilniku za provođenje aukcija, o kojemu su još jučer raspravljali bankari i HBOR, HBOR šalje bankama poziv na aukciju za kredite najmanje pet dana prije aukcije. U roku od osam dana nakon aukcije HBOR će sve banke koje su poslale svoje ponude obavijestiti o rezultatima, a u roku od 15 dana će s bankama potpisati okvirni ugovor.

Potom će banke u roku od 60 dana dostaviti HBOR-u popis kredita, HBOR će tada imati 15 dana da obavjesti banku prihvaća li kredite ili ne. Banka potom ima rok od 15 dana da s poduzećima potpiše ugovore o kreditima.

Dakle, ako se proces ne ubrza, piše Jutarnji list, za prvi će kredit ugovor biti potpisan tri mjeseca nakon prve aukcije. Bude li ona održana za tjedan dana, kako priželjkuje premijerka Jadranka Kosor, prvi ugovor o kreditu bit će potpisan sredinom svibnja, a novac će valjda biti isplaćen do kraja svibnja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi