varaždinci jedva dočekali

Provjerili smo kako radi prvi kolačomat u Hrvatskoj: Niti jedna slastica ne stoji duže od nekoliko sati

11.03.2021 u 20:06

Bionic
Reading

Kolačomat u Varaždinu pokazao se punim pogotkom. Kavana Albia Dorka postavila ga je prošli tjedan, a zbog velike potražnje za slasticama puni se nekoliko puta dnevno. Vlasnik kavane Marko Kelemenić već razmišlja o širenju

'Riječ je o pilot-projektu. Ići ćemo korak po korak. Zasad nam ide odlično i kupci su prepoznali ovakav način prodaje. Ako se to nastavi, sigurno ćemo postaviti novi kolačomat', rekao je za tportal Kelemenić.

Zbog velike navale kupaca aparat se puni tri do pet puta na dan. Plaća se kovanicama i novčanicama od 10 i 20 kuna, a najavljuje se i mogućnost plaćanja beskontaktnom karticom.

Pakiranje s dvije kremšnite stoji 20 kuna, koliko je i mađarica te domaći miks kolača. Kriške torti od sira i čokolade stoje 14 kuna. U ponudi je i kremšnita to go u čaši za 15 kuna. Kolači se mogu odmah jesti jer se dobiva i žličica.

'Sama ideja došla je na početku koronakrize. Prateći strane medije, vidjeli smo da polako dolazi do zatvaranja objekata. Željeli smo osigurati našim kupcima da i dalje mogu doći do naših proizvoda. I ovo nam se učinilo dobrim rješenjem', kaže Kelemenić.

Aparat je preko hrvatskog distributera nabavio u Italiji.

Kolačomat Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'Na kolačomatu se kupovina brzo realizira. Svaki kolač ima deklaraciju s rokom trajanja. Ali toliko se brzo rasprodaju da niti jedan ne stoji duže od nekoliko sati', zadovoljno kaže Kelemenić.

Kavana Albia Dorka nalazi se u sklopu istoimenog hotela s četiri zvjezdice u središtu Varaždina. Njime i integralnim hotelom Ville Arbia na Rabu upravlja tvrtka Markel u vlasništvu Kelemenićeve obitelji.

'I nas je, kao i cijeli ugostiteljsko-turistički sektor, teško pogodila koronakriza. Prošle godine imali smo velik pad prometa. Ove godine ima interesa, rezervacije dolaze i nadamo se puno boljoj sezoni', rekao je Kelemenić.