boli glava

Prosječna mjesečna plaća u hrvatskoj tvrtki iznosi 778.670 kuna - neto! Ovo je top 10

07.06.2022 u 20:16

Bionic
Reading

U ovo je stvarno teško povjerovati, ali je živa istina – postoji tvrtka u Hrvatskoj u kojoj je prosječna mjesečna neto plaća 778.670 kuna, piše portal Danica.hr, temeljem podataka iz Fine. Tvrtka s plaćom 'da se smrzneš' zove se Golar viking management, sjedište joj je u Splitu, a osnovna djelatnost - operativno upravljanje i održavanje LNG plutajućeg terminala na Krku

O tome da na LNG plutajućem terminalu na Krku, gdje se prekrcava ukapljeni prirodni plin te se nakon pretvaranja iz tekućeg u plinovito stanje pušta u magistralne plinovode, sve štima u svakom trenu, brine splitska tvrtka Golar viking s dvojicom zaposlenih. Oni prosječno zarađuju oko 778.670 kuna neto svaki, što je godišnje oko 9,3 milijuna kuna, piše Danica.hr, čestitajući ‘vikinzima’ na plaćama.

Inače, Golar viking management lani je ostvario ukupne prihode od 85,3 milijuna kuna, što je rast od 5303 posto u odnosu na predlani. Neto dobit iznosila je 22,65 milijuna kuna.

Na drugome mjestu po prosječnoj neto plaći u Hrvatskoj je još jedna splitska tvrtka – Mejaši prvi – koja se bavi upravljanjem nekretninama. Tvrtka je vlasnica zemljišta na kojem je izgrađen veliki šoping centar Mall of Split. Ima jednog zaposlenoga koji mjesečno prima 86.700 kuna neto.

Treći i četvrti po primanjima su poduzeća stranih farmaceutskih kompanija GlaxoSmithKline (11 zaposlenih) i Sanofi-Aventis (44), peti Microsoft Hrvatska (58 zaposlenih), a šesti McKinsey (28). Slijede Atlantic grupa (147) i Fortenova grupa (126), Samsung electronics (62) i KT s.p.a. (24), talijanska podružnica koja se primarno bavi gradnjom stambenih i nestambenih zgrada, izvijestio je portal Danica.hr.