BRŽE DO INFORMACIJA

Predstavljen portal za održivi turizam

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 31.08.2012 14:25
  • Objavljeno 31.08.2012 u 14:25
Dubrovacnin Mirso Djujancic u tradicionalnoj nosnji sa dubrovackog podrucja turistima za jedan euro prodaje suvenire na Stradunu u Dubrovniku

Dubrovacnin Mirso Djujancic u tradicionalnoj nosnji sa dubrovackog podrucja turistima za jedan euro prodaje suvenire na Stradunu u Dubrovniku

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Admir Buljubasic

Mrežni portal za održivi turizam, pokrenut u okviru europskog projekta FAST-LAIN, predstavljen je danas u Ministarstvu turizma. Riječ je o jedinstvenom mjestu na kojem se nalaze ključne i sažete informacije o odgovornom i održivom razvoju turizma kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu, a koje će se kontinuirano nadopunjavati novim sadržajima, ističe se u priopćenju Ministarstva

Portal www.odrzivi.turizam.hr ujedno svima zainteresiranima omogućuje brži i jednostavniji pristup do širih informacija o održivom turizmu budući da sadrži poveznice na mrežne stranice nacionalnih i međunarodnih institucija i organizacija koje se bave ovom tematikom.

'Vjerujemo da će portal biti koristan za sve koji rade u turizmu i imaju bilo kakve veze s turizmom, kao i za poduzetnike u turističkom sektoru. Ministarstvo turizma kontinuirano podržava održiv razvoj turizma i vodi računa o zaštiti prostora i resursa kojima raspolažemo te će, zahvaljujući ovom portalu koji će se, između ostalog, stalno nadopunjavati i novim primjerima dobre prakse, imati mogućnost još snažnije razvijati inovativnost i konkurentnost hrvatskog turizma', rekla je pomoćnica ministra turizma Božica Lapić.

Podsjetila je kako se uskoro očekuje i završetak izrade Strategije razvoja hrvatskog turizma, u kojoj će posebno biti naglašena važnost održivog razvoja turizma. Dodala je kako se radi i na prilagođavanju zakonskih okvira, s ciljem jednostavnijeg razvoja ovog oblika turizma.

Portal je svojevrsni ulaz do najbržih i najnovijih informacija o održivom turizmu te se na njemu, između ostalog, nalaze sljedeće rubrike: Zakoni i propisi; Resursi; Projekti; Primjeri dobre prakse; Baza znanja; Odgovorni turizam. Putem portala je omogućen i ulaz na DestiNet, europski portal za održivi i odgovorni turizam, na kojem će na engleskom jeziku biti objavljivane i najvažnije informacije svih hrvatskih sudionika u ovom projektu.

Neki od partnera u projektu, koji su dali i svoj doprinos sadržaju ovog novog portala, su Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska turistička zajednica, Institut za turizam te resorna ministarstva i niz drugih institucija i strukovnih udruga u Hrvatskoj.

Europski projekt FAST-LAIN, u okviru kojeg je realiziran i pokrenut ovaj portal, projekt je u okviru CIP programa Glavne uprave za poduzetništvo EU, kojem je cilj umrežavanje znanja te omogućavanje malim i srednjim europskim poduzećima i regijama dostizanje više razine održivosti i konkurentnosti, zaključuje se u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!