PODRŠKA VLADI

Poslodavci traže da program što prije zaživi

21.04.2010 u 09:18

Bionic
Reading

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) pozdravlja sve mjere iz Programa gospodarskog oporavka koji je jučer predstavila predsjednica Vlade Jadranka Kosor, rekao je za Hinu vršitelj dužnosti glavnog direktora HUP-a Bernard Jakelić dodajući da je sada najvažnije odrediti rokove realizacije tim mjera

'Pozdravljamo Vladine mjere, a bilo bi bolje da su došle puno ranije', kaže Jakelić.

Ističe da je sve dosta jasno rečeno te da je sada najvažnije pitanje vremenskog okvira, odnosno dinamika realizacije Vladinih mjera.

Sadržaj mjera na tragu je zahtjeva HUP-a, a detalje još nismo razmatrali jer smo jučer prvi put čuli za njih, kaže Jakelić.

Nacionalno vijeće za konkurentnost također je podržalo vladin Program gospodarskog oporavka, a ključnim ocjenjuje da program što prije zaživi, priopćeno je sa današnje sjednice Vijeća na kojoj se raspravljalo o Programu gospodarskog oporavka koji je jučer javnosti predstavila predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Nacionalno vijeće za konkurentnost podržava najavljene mjere koje mogu utjecati na nužne promjene potrebne za brzi oporavak i izlazak iz sadašnje gospodarske i socijalne krize, ističe se u priopćenju.

Vijeće ocjenjuje ključnim da predloženi Program što prije zaživi jer samo odlučna i učinkovita implementacija reformi doprinosi gospodarskom oporavku i povećava konkurentnost Hrvatske.

U tom pogledu Vijeće će pratiti provođenje intenziteta reformi te poziva sve dionike da stvore široku koaliciju za promjene koja će biti ključna za implementaciju mjera za povećanje konkurentnosti.

Vijeće, kaže se i priopćenju, nastavlja svoj rad na osiguranju općenacionalnog konsenzusa za stvaranje vizije dugoročno održivog razvoja Hrvatske.