DRUGA AUKCIJA HBOR-A

Ponuda 16 banaka od 346 mil. kuna

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 25.03.2010 09:00
  • Objavljeno 25.03.2010 u 08:57
kuna, kune

kuna, kune

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) održala je danas drugu aukciju za dodjelu kvota kredita HBOR-a za provedbu Programa kreditiranja obrtnih sredstava, HBOR je na aukciji ponudio 200 milijuna kuna, a pristiglo je 16 ponuda banaka u ukupnom iznosu od 346 milijuna kuna, izvijestili su iz HBOR-a

I na prvoj aukciji za model A, odnosno za dodjelu kvota kredita HBOR-a za provedbu Programa kreditiranja obrtnih sredstava, održanoj 19. veljače ponude je dalo 16 banaka, no, ukupni je iznos bio nešto viši i iznosio je 357,15 milijuna kuna.

HBOR je nakon prve aukcije prihvatio ponude šest banaka, njima su odobrene kvote od 3,75 milijuna kuna do 71,25 milijuna kuna, a kamate se za krajnje korisnike kreću od 4,64 posto do 4,82 posto.

HBOR je i za prvu i za drugu aukciju ponudio iznos od 200 milijuna kuna, a kako HBOR u kreditima namijenjenim programu kreditiranja obrtnih sredstava sudjeluje sa 40 posto, kada se iznosu aukcije pridoda i 60 postotni udio banaka, što je 300 milijuna kuna, ukupni kreditni potencijal koji će i nakon druge aukcije biti na raspolaganju poduzetnicima je 500 milijuna kuna.

I druga aukcija HBOR-a za model A odnosila se na kredite s ročnošću tri godine, a prednost u dobivanju kvote kredita imat će banka koja ponudi nižu maržu.

Naime, HBOR svoj 40 postotni udio u kreditu plasira po kamatnoj stopi 3,8 posto, a kolika će biti konačna kamata za poduzetnike ovisit će o stopi koju će za svoj 60-postotni udio ponuditi banke.

Prema uputama za provođenje aukcija za model A, HBOR nakon aukcije ima rok od tri radna dana da izabere najbolje ponude.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi