NA BUBNJU

Pogledajte koje nekretnine i zemljišta prodaje država

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 10.04.2015 12:12
  • Objavljeno 10.04.2015 u 12:12
Istra Motovun

Istra Motovun

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) do 8. lipnja ove godine prikuplja ponude za kupnju 24 nekretnine u državnom vlasništvu na području gotovo cijele Hrvatske, čija je ukupna početna cijena otprilike 6,8 milijuna kuna.

Natječaj za prodaju tih nekretnina DUUDI je objavio na svojim web stranicama uz napomenu da se sve nekretnine prodaju u zatečenom stanju 'viđeno-kupljeno'.

Riječ je o različitim vrstama nekretnina, od zgrada, šuma, oranica, pašnjaka i livada do dvorišta, vrtova, kanala i drugog.

Najviša početna cijena, 1,56 milijuna kuna, traži se za šumu površine 10.595 metara četvornih u Pakoštanima (blizina Zadra), a potom 1,3 milijuna kuna za oranicu od 2.270 metara četvornih u Grožnjanu (Istra).

Nešto malo više od 860,2 tisuće kuna početno se traži za zgradu od 198 četvornih metara u Motovunu, a oko 641 tisuću kuna za livadu i oranicu u Vrbovskom (kod Ogulina).

Na 'petom' mjestu po visini cijene je pašnjak od 711 metara četvornih u Jankolovcu kod Biograda na moru, za što DUUDI traži 549,8 tisuća kuna.

Nekretnine koje se prodaju ovim natječajem nalaze se još u Umagu, Čađavici kod Slatine, Požegi, Gornjem Karinu kod Benkovca, Vukovaru, Pomeru kod Pule, Ratkovcu kod Nove Gradiške, Županji, Bjelovaru i dr.

Zainteresirane pravne i fizičke osobe za kupnju tih nekretnina uz ponudu, među ostalim, trebaju priložiti i dokaz o uplaćenoj jamčevini za svaku pojedinu nekretninu, koja iznosi oko 10 posto od oglašene početne cijene.


Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!