kasne isporuke aviona

Planirali ste letjeti Ryanairom? Otkazat će gomilu letova

01.03.2024 u 15:39

Bionic
Reading

Među onima koji za vrijeme ljetnih praznika namjeravaju nekamo otputovati zasigurno je velik broj onih koji su već kupili avionske karte u nadi da će proći jeftinije ako to naprave na vrijeme. No oni koji namjeravaju putovati Ryanairom možda bi mogli izvisiti

Aviokompanija sa sjedištem u Dublinu – Ryanair – bit će primorana otkazati izvjestan broj letova ovog ljeta uslijed kašnjenja isporuka zrakoplova Boeing. Kako kažu iz tvrtke, bit će prisiljeni na 'manje izmjene rasporeda' jer će im biti dostavljeno samo 40 od 57 dogovorenih zrakoplova Boeing 737 MAX 8200 prije kraja lipnja.

Prema nekim navodima, tvrtka bi čak mogla naposljetku odbiti Boeingove isporuke zrakoplova bude li još kašnjenja.

Kako piše Daily Mail, do kašnjenja isporuke konkretno ovog tipa Boeingovih zrakoplova došlo je nakon što je u jednom od njih 5. siječnja tijekom leta eksplodirao panel u kabini. Incident je izazvao veliku zabrinutost, zbog čega je iz sigurnosnih razloga došlo do zastoja u njegovoj proizvodnji.

'Razočarani smo zbog ovih kašnjenja, ali nastavljamo surađivati s Boeingom u nadi da ćemo preuzeti zrakoplove tijekom kolovoza i rujna', rekao je izvršni direktor Ryanaira Michael O'Leary.

Dodao je da mu je žao zbog neugodnosti koje su nekim klijentima i partnerima prouzrokovale ove prisilne promjene ljetnog rasporeda.

Zbog ove situacije Ryanair bi do 25. ožujka 2025. mogao imati čak sedam milijuna putnika manje u odnosu na prvotne prognoze.