INTERES OGROMAN, CIJENA SITNICA

Pet ministara, pet gradova i dva pingvina – sve za 7.000 kuna

11.03.2013 u 10:47

Bionic
Reading

Kao da tek namjeravaju osvojiti vlast, ministri Kukuriku koalicije turnejom u pet gradova prezentiraju svoju ekonomsku politiku i planove oživljavanja gospodarstva. Iako su građani Vladin gospodarski ešalon već imali prilike dobro upoznati, tvrde da je interes za njihov nastup tima ogroman, pa čak razmišljaju o povećanju kapaciteta dvorana. Petodnevni ministarski show trebao bi koštati samo 7.000 kuna, ako se zadrže samo na pet skupova

Dva dana nakon što su najavili rezanje plaća u javnom sektoru, jer nisu uspjeli pokrenuti privredu, iz Vlade su odlučili podijeliti formulu uspjeha turnejom kroz pet gradova. Prezentirat će napore koje poduzimaju pri pokretanju investicija. Projekt je nazvanProInvest, pet ministara i dva pomoćnika i jedan državni bankar posjetit će Split 25. veljače, Osijek 11. ožujka, Varaždin 25. ožujka, Rijeku 8. travnja i Zagreb 22. travnja.

'Dogovoreno je održavanje pet skupova, a troškovi će se dijeliti na način da svako ministarstvo snosi troškove jednog skupa: Split – Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, Osijek - Ministarstvo gospodarstva, Varaždin - Ministarstvo poduzetništva i obrta, Rijeka – Ministarstvo financija i Zagreb – Ministarstvo rada i mirovinskog sustava. Očekivani troškovi odnose se na izradu vizualnog rješenja i izradu dva pingvina (oko 2.000 kuna), i cateringa u stanci skupa (oko 5.000 kn). Dvoranu u kojoj se prvi skup održava na Ekonomskom fakultetu u Splitu, Fakultet ustupa bez naknade', odgovorili su iz Vladinih odnosa s javnošću tportalu.

Vladin 'roadshow' organizira Vlada i ministarstva u suradnji s HGK-om, HOK-om, HUP-om i HBOR-om. Potpredsjednik Vlade Branko Grčić, pohvalio se da je zanimanje za njihov nastup ogroman, pa razmišlja o povećanju kapaciteta dvorana. Ne samo to; u Vladi nam kažu da će, ako se pokaže potreba, organizirati i dodatne skupove.

'Svi skupovi namijenjeni izravnom komuniciranju s poduzetnicima i obrtnicima i imaju isti program kao i prvi skup u Splitu. Budući da je riječ o skupu na kojem sudjeluje pet ministara, odlučeno je da se ide u pet gradova u pet regija. Ako se pokaže potreba, organizirat će se i dodatni skupovi', priopćili su iz Vlade.

Na naš upit, kako to da je Vladin gospodarski tim organizirao turneju uoči lokalnih izbora, kažu da se radi o slučajnosti:

'Skupovi nemaju nikakve veze s lokalnim izborima budući da nitko od sudionika nije kandidat na njima, a oni su najavljeni još u prosincu. Vezani su isključivo za dinamiku donošenja pojedinih mjera i pojedinih zakona. Napominjemo kako će se tijekom održavanja skupa provesti i anketa među poduzetnicima i obrtnicima vezana za prepreke u poslovanju i investiranju, koja će Vladi biti od velike koristi pri promišljanju mjera i zakona vezano za jačanje ulagačke klime.