kriptovalute

Ovo je podatak koji pokazuje da je bitcoin na početku trenda snažnog rasta

13.10.2021 u 09:34

Bionic
Reading

Bitcoin se nalazi na početku snažnog uzlaznog trenda, pokazuje tehnički podatak zabilježen prvi put u devet godina

U svom zadnjem ažuriranju bitcoinova indeksa relativne snage (RSI) popularni analitičar TechDev s Twittera označio je velike sličnosti između ove godine i BTC-ovog uzleta iz 2013. godine.

Kako je bitcoin sve više napredovao, RSI se brzo povećao, a trenutno se hladi s 'prekomjerno kupljenog' teritorija sugerirajući privremeno - čak i skromno - povlačenje cijene.

Smanjivanjem, međutim, stohastički RSI je usred ponavljanja svojeg trenda iz 2013. godine, a koji je prethodio uzletu bitcoina do tadašnjih najvećih vrijednosti od oko 1300 dolara. Za usporedbu, BTC/USD počeo je te godine na 13 američkih dolara.

Stohastički RSI mjeri relativnu snagu i slabost samog RSI indikatora.

'Bitcoin je u ovom ciklusu imao drugu bikovsku mjesečnu stopu RSI između 20 i 80. Posebno bikovski križ bio je na djelu između svibnja 2020. i rujna 2021.', komentirao je TechDev.

'Ovakav se križ dogodio samo dva puta u povijesti. Pogađate, riječ je o rujnu 2013. i svibnju 2012. godine. Veliki skokovi cijene slijedili su nakon toga.'

Koliko god to zvučalo impresivno, optimisti će možda morati pričekati još malo do novog povijesnog rekorda bitcoina. Tako barem pokazuju povijesni podaci o vrijednosti bitcoina, za koje analitičar Rekt Capital kaže da pokazuju nove vrhunce svih vremena koji dolaze u prosincu.

  • +2
Bitcoin Izvor: Profimedia / Autor: Backyard Productions / Alamy / Alamy / Profimedia

Štoviše, u studenom bi se mogao dogoditi i mali uzmak na trenutnu razinu cijena od nešto iznad 50.000 američkih dolara.

Takvo, naizgled konzervativno predviđanje ipak nije u suprotnosti s drugim popularnim modelima, osobito s mjesečnim bliskim serijama 'najgoreg scenarija' autora PlanB-a.

Prognoze govore o cijeni od 63.000 dolara na kraju listopada, 98.000 dolara za kraj studenoga i najmanje 135.000 dolara za kraj ove godine. Zanimljivo, prognoze za kolovoz i rujan - 47.000 i 43.000 dolara - bile su vrlo precizno pogođene.