kripto tržište

Bitcoin nije dugo izdržao iznad 50.000 dolara

26.08.2021 u 08:38

Bionic
Reading

Kriptovalute su ponovno dobile veliku medijsku pozornost kada je bitcoin u ponedjeljak prvi put od svibnja probio granicu od 50.000 dolara

Jučer je ipak primijećeno mnogo crvene boje, bitcoin se odmaknuo od 50 tisuća dolara. Ovu razinu otpora ipak će biti nešto teže prijeći što i ne čudi jer kolovoški uzlet već je donio značajan oporavak cijena. Oporavak kripto tržišta vrlo je izražen nakon rasprodaje u lipnju i srpnju (cijena bitcoina tada je skliznula ispod 30 tisuća dolara), piše SeeBiz.eu.

I dok je prije dva mjeseca ukupna kapitalizacija kripto tržišta bila 1,2 milijarde dolara, sada je gotovo dvije milijarde, a potiču ga važni financijski igrači.

Potkraj kolovoza američki pružatelj plaćanja PayPal je svojim korisnicima u Velikoj Britaniji omogućio kupnju, prodaju i skladištenje valuta bitcoin, ether, litecoin i bitcoin cash. Amazon je prošlog mjeseca počeo zapošljavati stručnjake za digitalne valute i blockchain tehnologiju, što je jasan znak da je zainteresiran za to područje.

Pružatelj poslovne inteligencije MicroStrategy, koji u svojim bilancama neumorno pretvara novac u bitcoine, kupio je dodatnih 3.907 bitcoina, koji već posjeduju ukupno 108.992 (kupljena po prosječnoj cijeni od 26.769 dolara), odnosno 5,45 milijardi dolara imovine od 50.000 dolara.