UTRKA HT B2Run

Osječani istrčali više od 5000 kilometara i oborili svoj rekord

13.06.2019 u 11:02

Bionic
Reading

Osječani su u srijedu istrčali više od 5000 kilometara u sklopu najveće i najpopularnije regionalne poslovne utrke HT B2Run. Okupilo se više od 1000 trkača iz 89 kompanija

Pored Osječana, utrku su trčali trkači iz Slavonskog Broda, Osijeka, Vukovara, Belišća, Požege, Belog Manastira, Rovinja, Velike Gorice, Zagreba i drugih krajeva Hrvatske. Utrka HT B2Run prvi put imala je i sudionike iz inozemstva, jer utrku u Osijeku trčala je i ekipa iz Beča.

Ne dodjeljuju se nagrade, već je naglasak na jačanju timskog duha i stvaranju radne okoline koja omogućuje ravnotežu između privatnog i poslovnog života. Pravu pobjedu odnijet će oni kojima u fokusu ovog sportsko-poslovnog događaja nije samo sport, već prvenstveno zabava, druženje, team building i drugi aspekti važni za poslovne uspjehe.

Nakon utrke dodijeljena su i posebna priznanja B2Run na lokalnom nivou. Naime, iako primarno nema natjecateljski karakter, HT B2Run osigurao je priznanja za trkače u posebnim kategorijama.

Priznanje za Najkreativniji tim na osječkoj utrci HT B2Run osvojili su zaposlenici OŠ Fran Krsto Frankopan koji su, po mišljenju stručnog kreativnog žirija, imali najbolji slogan. Priznanje za NajFIT tim za mala poduzeća dobili su Escape d.o.o., za srednja poduzeća priznanje su dobili OŠ Frana Krsta Frankopana, dok je priznanje za NajFIT veliko poduzeće dobio Grawe Hrvatska d.d.

Najbrža udruga/klub ove godine je Maraton klub Hrvatski sokol, najbrži obrt je La Rosa, najbolje malo poduzeće na ovogodišnjoj utrci B2Run je Hidroing d.o.o.; najbrže srednje je Končar – aparati i postrojenja d.d., dok je priznanje za najbrže veliko poduzeće osvojio tim HEP-a.

Od ove godine u utrci su mogli sudjelovati i zaposlenici obrta, udruga, klubova, tvrtke s jednim zaposlenim te strani državljani. Uz priznanja koja se dodjeljuju na lokalnom nivou, nakon finalne utrke u Zagrebu bit će dodijeljena i priznanja na nacionalnom nivou koja se temelje na rezultatima sve četiri utrke zajedno, i to u kategorijama: najbrži trkač i trkačica, najbrža državna institucija, najbrža IT firma, najbrži proizvođač pića, najbrži proizvođač hrane, najbrži medijski tim, najbrži 'mladi lavovi' i najbolji navijački tim.

Svi trkači sudionici poslovne utrke HT B2Run sudjeluju i u velikom trkačkom humanitarnom izazovu. Naime, u onom gradu u kojem Garmin kao službeni timekeeper utrke HT B2Run zabilježi najbrže prolazno vrijeme trkača Hrvatski Telekom će pokrenuti program digitalnog opismenjavanja lokalnog stanovništva kroz besplatne edukativne radionice u gradskim knjižnicama. Split je trčao prvi i postigao prosječno vrijeme od 29 minuta i 52 sekunde.

Rijeka je bila nešto sporija s prosječnim trkačkim vremenom od 31 minutu i sekundu dok su Osječani, unatoč velikim vrućinama, istrčali dionicu za 33 minute i 20 sekundi te su time dokazali da su borbenog duha i da ne zaostaju puno za drugim gradovima.

Posljednja stanica ovogodišnje utrke HT B2Run je u Zagrebu 3. listopada.