HT B2Run

Trčanje poboljšava produktivnost na radnom mjestu

30.05.2019 u 13:43

Bionic
Reading

HT B2Run prepoznat je kao događaj koji promovira druženje, zdrav život i povezivanje, pa su kao glavni motivi za sudjelovanje navedeni druženje, promocija zdravog načina života te predstavljanje vlastite kompanije

U istraživanju koje je proveo Hrvatski Telekom, natjecatelji smatraju da sudjelovanje u događaju pozitivno utječe na zadovoljstvo korporativnom kulturom kompanije. Više od 95 posto dosadašnjih sudionika poslovno-sportskog događaja HT B2Run smatra da bavljenje sportom poboljšava produktivnost na radnom mjestu, a jednaki postotak ih smatra da sudjelovanje u događaju pozitivno utječe na zadovoljstvo korporativnom kulturom kompanije u kojoj rade, pokazala je anketa provedena među 150 sudionika koji su bili dijelom sportskog serijala HT B2Run u četiri grada – Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu.

HT B2Run prepoznat je kao događaj koji promovira druženje, zdrav život i povezivanje, pa su kao glavni motivi za sudjelovanje navedeni druženje (67 posto), promocija zdravog načina života (70,5 posto) te predstavljanje vlastite kompanije (60,4 posto). Tek je svaki četvrti ispitanik kao motiv istaknuo rezultat. Anketa je pokazala da se većina i prije sudjelovanja u utrci bavila sportom (njih 85 posto), no HT B2Run se pokazao kao inspiracija za početak rekreativnog trčanja za čak 58 posto sudionika.

Gotovo svi ispitanici, njih 97 posto, smatraju da je važno da kompanija u kojoj rade podržava događanja koja promoviraju ravnotežu poslovnog i privatnog života te da je društveno odgovorna, da brine o široj društvenoj zajednici i da podržava zaposlenike da se uključe u poslovno-sportska događanja kao što je HT B2Run Ispitanici su uvjereni da takav stav kompanije doprinosi boljoj korporativnoj kulturi i jačanju međuljudskih odnosa koji su temelj uspjeha svake kompanije. Sve to potvrđuje i zaključke međunarodnih istraživanja.

Kelvyn Steggles, jedan od najpoznatijih svjetskih konzultanata i aktivni zaljubljenik u trčanje, koji je detektirao 6 ključnih poveznica između poslovne karijere i trčanja.

  • +8
Poslovna utrka B2B Run Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

1. Samodisciplina Iako nekad ne želite trčati i topli krevet izgleda puno primamljivije, upravo zbog sebe i osobnog razvoja morate nastaviti ono što se započeli. Ako odustanete zbog lijenosti ili neke male prepreke, nikad nećete uspjeti ostvariti ono što želite.

2. Držanje dogovorenog plana Svatko od nas ima drukčiji način rješavanja zadataka. Neki sve od sebe daju u "prvih 100 metara" te se nakon toga ispušu, dok se neki spremaju za duži period rješavanja zadataka, pa tako i pripremaju svoj posao. Nekad je u poslu presudno biti dobar sprinter, ali nekad morate znati i trčati maraton. Sve ovisi o tome kakav ste plan dogovorili.

3. Pametno korištenje vremena Zbog brojnih poslovnih i privatnih obveza, ponekad je teško pronaći vrijeme za trčanje. Stoga je nužno pametno iskoristiti svaki slobodni trenutak.

4. Fokusiranost prema cilju Svakom trkaču u jednom trenutku na stazi dođe da odustane. Čini mu se da je preteško, da mu ritam nije dobar, a rezultati napornog treninga nikako da se isplate. Upravo u takvim trenucima ključna je fokusiranost prema cilju i odlučnost da se do tog cilja dođe. Pobjednici su uvijek oni koji ne odustanu. Borite se za svoj cilj.

5. Promišljanje i prilagodljivost Nije svaka staza za svakog trkača, niti svaka poslovna strategija za svaki problem. Promislite o onome što je pred vama i prilagodite se tome što vas čeka.

6. Jasnije donošenje odluka Kroz trčanje, u tišini, misli se nekako najbolje pročiste i omoguće čovjeku da neki poslovni problem sagleda iz to tada nemogućeg kuta. Prepustite se tišini trčanja. Kada ovako analiziramo trčanje, shvatimo da je ono puno više od hobija i da kroz njega ne jačamo samo svoje tijelo, već i svoj duh. A upravo je naš duh ono što nas definira i po čemu smo prepoznati u društvu. Gradeći svoj duh, gradimo i svoju okolinu, a samim time i poslovnu karijeru.