kamo za vikend?

Od Dunava do zelenih obronaka, pronašli smo nekoliko vikend oaza za opuštanje

01.12.2023 u 19:12

Bionic
Reading

Vikend na selu ili uz obalu rijeke. Lepeza mogućnosti za kratki bijeg od gradske vreve prostire se na kontinetu Hrvatske, od Bilogre do obala Dunava. Željni mira, uživanja u prirodi i na svježem zraku, trebaju se samo odlučiti. Donosimo nekoliko prijedloga za kratki vikend odmor

Hotel kurija Janković, Kapela Dvor, Lukač

Gosti mogu uživati u pitomom mjestu Lukač, ali i posjetiti naselja u susjednoj Mađarskoj koja se nalaze u neposrednoj blizini. Zainteresiranima u hotelu kuriji Janković nude i uslugu organizacije izleta. Objekt je popularan među zaljubljenicima u vožnju bicikla, a ako dođete bez njega, moguće ga je unajmiti. Gosti boravak u ovom hotelu često opisuju samo jednom rječju - kraljevski.

  • +5
Hotel kurija Janković, Kapela Dvor, Lukač Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com/Hotel kurija Janković

Umjetnička etno kuća Luka, Podravske Sesvete

Nadomak Regionalnog parka Mura-Drava moguće je odmoriti se u mirnoj ulici i replici tradicionalne kuće s raznim umjetničkim elementima u drvetu. Gosti se mogu prošetati i do Ekološkog vrta mira s raznim skulpturama u Podravskim Sesvetama. Na raspolaganju su dva apartmana, ali i dvorište u kojem se može uživati. U ovaj kraj često dolaze zaljubljenici u ribolov i biciklizam.

  • +2
Umjetnička etno kuća Luka, Podravske Sesvete Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com/ Umjetnička etno kuća Luka

Hotel Dunav, Ilok

Gdje Dunav ljubi nebo, smjestio se hotel Dunav u Iloku. Gosti tijekom ljetnih, ali i zimskih mjeseci mogu uživati u terasi odakle pogled puca na moćnu rijeku. Za one koji se upute na krajnji istok Hrvatske, ovdje su spremni organizirati izlete po vinskim podrumima malih proizvođača, po čemu je ovaj kraj i poznat. Gosti neće ostati ravnodušni ni na meni koji vrvi specijalitetima pripremljenim od riječne ribe.

  • +6
Hotel Dunav, Ilok Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com/Hotel Dunav

Kuća za odmor Kustura, Ilok

Objekt se nalazi,kako ga sami vlasnici opisuju, u neposrednoj blizini Iloka, a pruža potpunu privatnost. Pogodna je za druženje s više osoba, jer je kuća na osami, bez susjeda u blizini. Gostima su na raspolaganju tri etaže u kojima su smještene kuhinja s kušaonicom vina i srijemskih delicija, ali i dnevni boravak odakle pogled puca na Dunav.

  • +5
Kuća za odmor Kustura, Ilok Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com/Kuća za odmor Kustura

Kuća za odmor Vallirea, Kaptol

Gostima je na raspolaganju terasa, kao i besplatno parkiralište. Objekt je smješten u Kaptolu, a raspolaže, između ostaloga, velikim dvorištem, roštiljem i prostorijom za druženje. U neposrednoj blizini nalazi se izletište Jankovac, kao i Park prirode Papuk.

  • +8
Kuća za odmor Vallirea, Kaptol Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com/Kuća za domor Vallirea