MISTER NO

Nobilo unatoč gubicima kupio avion Piper

Anto Nobilo

Anto Nobilo

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Nakon što smo nedavno objavili kako je jedan od najpoznatijih hrvatskih odvjetnika Anto Nobilo prošlu godinu zaključio s minusom od 367.000 kuna, Jutarnji list danas donosi priču o njegovoj uspješnoj investiciji usred krize – kupnji aviona Piper Cheyenne koji vrijedi 1,3 milijuna dolara

Anto Nobilo kupio je letjelicu Piper, marku aviona poznatu po Bonellijevom strip junaku Mister Nou. Mister Nobilov model Pipera zove se Chayenne i može prevoziti šest putnika, a jedno će mjesto sigurno biti rezervirano za Miću Carića, poslovnog partnera s kojim se upustio u ovaj poslovni pothvat. Nobilo je Jutarnjem rekao da je Carić pronašao odgovarajući avion, kriteriji koje je letjelica morala zadovoljiti bili su da se u jednom letu može preletjeti Europa, ili doseći sjever Afrike. Kako bi snizili troškove, avion će davati u najam.

Kada samo nedavno tematizirali poslovanje najpoznatijih odvjetnika, iznenadilo nas je što je Nobilo uprihodio znatno manje nego neki njegovi poznati kolege, tek 398.000 kuna, te da je godinu zaključio s minusom od 367.000 kuna. No prema informacijama iz Jutarnjeg, Nobilo avion nije kupio preko odvjetničke tvrtke, nego zajedno s Mićom Carićem, poslovnim partnerom s kojim, kako je tportal pisao, planira gradnju naselja na Milerovom brijegu. Luksuzno naselje na zagrebačkom Črnomercu mediji su dotad povezivali s Petrom Pripuzom, a Nobilo nam je u razgovoru kazao da je jedan od investitora na Milerovom brijegu zajedno s Dankom Končarom, Mićom i Markom Carićem.

Nobilo, Carić i Končar suvlasnici su dviju tvrtki, Lorsedo i Margesto, koje su pak suvlasnici tvrtke Miler centra - investitora na Milerovom brijegu. Lorsedo i Margesto su lani imali zajednički prihod od oko 200.000 eura i minus od oko milijun eura, dok je Miler centar imao prihode od 82.000 eura i minus od milijun i pol eura.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi