ŠEFICA HYPO BANKE

'Ne može sav teret pasti samo na jednog partnera'

20.01.2015 u 12:16

Bionic
Reading

Neposredno pred ulazak u Vladu Tea Martinčić, predsjednica Uprave Hypo Alpe Adria Bank, iznijela je, kako je rekla, svoj osoban stav o jučerašnjem potezu Vlade prema kojem je tečaj švicarskog franka za one koji imaju kredit vezan uz tu valutu zamrznut na razinu od 6,39 kuna za franak, kazavši kako smatra da sav teret ne može pasti na jednog partnera

Smatra da bi najbolje bilo da se iznese kompletno rješenje tog problema te da treba izaći iz svih špekulacija vezanih uz franak.

'Ne znamo kako će se kretati u budućnosti i mislim da treba napraviti konverziju u valutu u kojoj se ostvaruje dohodak', kazala je Martinčić.

Upitana hoće li banke podnijeti ustavnu tužbu protiv odluke Vlade, kazala je da nisu vidjeli odluku te da će nakon toga odlučiti kako će postupiti.

Podsjetimo, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko potvrdio je u ponedjeljak da će Vlada krajem tjedna predložiti zakonsko rješenje za probleme građana s kreditima u švicarskim francima te najavio da će taj prijedlog već u petak biti uvršten u dnevni red predstojeće saborske sjednice i raspravljen u najkraćem roku.