vrijedan 600 milijuna kuna

Najluksuzniji hotel na Jadranu je pred otvaranjem, pogledajte kako će izgledati Grand Park u Rovinju

04.03.2019 u 15:30

Bionic
Reading

Grand Park Hotel Rovinj, najveći pojedinačni hrvatski turistički projekt vrijedan 600 milijuna kuna, a u vlasništvu Maistre, ulazi u završnu fazu. Na gradilištu je više od 500 radnika koji intenzivno rade na unutrašnjem uređenju, a paralelno se radi na uređenju krajobraza i cijele turističke zone Monte Mulini

Otvorenje hotela očekuje se u travnju, čime se otvara i stotinjak novih radnih mjesta. U hotelu će biti 209 soba s pogledom na starogradsku jezgru i moći će primiti 500 gostiju.

U hotelu će biti i šest restorana, 3800 kvadrata wellness i spa centra, kongresna dvorana i brojni drugi luksuzni sadržaji poput šoping promenade koja će nuditi poznate svjetske i domaće brendove.

'Na ovom projektu angažirani su ponajbolji domaći i svjetski arhitekti i dizajneri, među kojima i milanski studio Pierra Lissonija – Lissoni Architecture, koji slovi kao jedan od najcjenjenijih i svjetski najpoznatijih talijanskih dizajnera, a čiji su radovi danas izloženi u mnogim europskim i svjetskim muzejima. Otvorenjem novog hotela zaokružit će se uređenje ekskluzivne zone Monte Mulini', kažu nam u Maistri.

Adris grupa, vlasnik Maistre, do sada je u turistički dio poslovanja uložila više od četiri milijarde kuna, a do 2021. planira dodatne investicije od dvije milijarde kuna, od čega će se u objekte u Vrsaru uložiti 450 milijuna kuna.

Grand Park Hotel Rovinj je pred otvorenjem Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Maistra

Inače, tportal je prvi posjetio gradilište hotela Park u svibnju prošle godine. Tada je na golemom gradilištu dugačkom 300 metara radilo 400 ljudi. Betonski kostur hotela dovršen je u veljači 2018., nakon čega se krenulo u postavljenje instalacija i ostale unutarnje radove.

Koliko je pažljivo pristupilo ovom projektu, možda najbolje ilustrira činjenica da su čak i 50-metarske građevinske dizalice na gradilištu bile dekorativno osvjetljenje kako bi iz grada i okolice pogled na hotel u nastajanju bio ugodniji oku.

<<Posjetili smo gradilište najluksuznijeg hotela u Hrvatskoj i provjerili kako teku radovi>>

  • +13
Gradilište hotela Park u svibnju 2018., kada ga je posjetila ekipa tportala Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić