spremni za intervju?

Maistra traži radnike za rovinjske hotele: Pogledajte što nude

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 21.02.2018 14:04
  • Objavljeno 21.02.2018 u 11:21
Hoteli Monte Mulini, Lone, Eden

Hoteli Monte Mulini, Lone, Eden

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Maistra

Maistra i ove godine organizira Dan otvorenih intervjua 28. veljače od 11 do 18 sati u hotelu Lone u Rovinju. Zainteresirani za rad u najboljim rovinjskim hotelima imat će tada priliku, poručuju iz Maistre, razgovarati s predstavnicima Maistre te priložiti svoj životopis. Maistra će ukupno ove godine imati 2700 zaposlenika

Dan otvorenih intervjua jedinstvena je prilika za sve proaktivne i ambiciozne osobe u potrazi za poslom i razvojem karijere u turizmu. Omogućuje potencijalnim zaposlenicima da iz prve ruke, kroz razgovor s predstavnicima hotela različitih profila zanimanja, dobiju potrebne informacije vezane za uvjete i način rada na određenom radnom mjestu (recepcija, domaćinstvo, kuhinja, restoran, animacija…). Kandidati će potom proći selekcijski postupak Mastrinih stručnjaka. Ukoliko zadovolje i postanu dio Maistrinog tima, pruža im se mogućnost rada tijekom cijele godine u hotelima Monte Mulini, Lone, Eden i Adriatic te nezamjenjivo iskustvo rada u profesionalnom, poticajnom i stručnom okruženju kao i mogućnost daljnjeg napredovanja. Oni najbolji imat će prilike raditi i u novom Grand Park Hotel Rovinj čije se otvorenje očekuje u ovoj godini.

Na razini tvrtke, u Maistri će ove godine ukupno biti zaposleno oko 2.700 djelatnika. U odnosu na prošlu godinu to je 200 dodatnih radnih mjesta što je u skladu sa sve većim obimom posla u predsezoni ali i potrebom za zapošljavanjem novih djelatnika u novom Grand Park Hotel Rovinj. Iako najveći broj djelatnika dolazi upravo iz Istre, Maistra organizira i plaća smještaj svim zaposlenicima kojima je isti potreban. Jednako tako, zaposlenici imaju pravo na dva topla obroka te naknadu za prijevoz na posao. Isplaćuju se dodaci na plaću, odnosno regres za godišnji odmor, božićnica, jubilarna nagrada i solidarna pomoć, priopćili su iz Maistre.

  • +2

Maistra, Hotel Lone

Izvor: Promo fotografije / Autor: Maistra

Tijekom cijele godine tvrtka provodi programe kojima se omogućuje dodatan razvoj za sve kategorije zaposlenika, od menadžmenta do sezonaca te na taj način potiče stalan razvoj u stručnim znanjima, komunikacijskim, prodajnim i upravljačkim vještinama kao i sve oblike osobnog rasta i razvoja.

'Naša tržišna pozicija i prepoznatljivost rezultat su kvalitete i zalaganja naših zaposlenika što nas dodatno potiče da iz godine u godinu sve veći broj djelatnika educiramo kroz različite programe. Nudimo im aktivno sudjelovanje u programima osposobljavanja, koji između ostalog uključuju učenje stranih jezika, stručna usavršavanja za sommeliere i bariste; unaprjeđenje znanja na području upravljanja hranom i pićem, upravljanje domaćinstvom, poslovna akademija, prodajna akademija, MAIstart program pripravništva ... ove godine smo pokrenuli i kulinarski program Good Food Academy, za naše a la carte kuhare u trajanju od tri tjedna', objašnjava Tina Turk Lupieri, direktorica ljudskih potencijala u Maistri.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!