strateški projekt

'Nacionalni inovacijski sustav - rješenja za globalne izazove' konferencija koja promovira suradnju poslovnih ljudi i znanstvenika s tijelima javne vlasti

27.09.2020 u 12:19

Bionic
Reading

'Nacionalni inovacijski sustav - rješenje za globalne izazove' naziv je konferencije koja će se u ponedjeljak održati u Zagrebu, a cilj joj je promovirati važnost suradnje poslovnog sektora, znanstveno-istraživačke zajednice i tijela javne vlasti

'Nacionalni inovacijski sustav — rješenja za globalne izazove' naziv je međunarodne konferencije u okviru 'Strateškog projekta za podršku uspostavi Inovacijske mreže za industriju i tematskih inovacijskih platformi' kojeg provodi Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom, a sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Održat će se u ponedjeljak u Hotelu Esplanade u Zagrebu s početkom u 10 sati.

Konferencija želi promovirati važnost suradnje poslovnog sektora, znanstveno-istraživačke zajednice i tijela javne vlasti te istaknuti važnost rada na dugoročno održivom nacionalnom inovacijskom sustavu kako bismo zajedničkim snagama i partnerskim projektima mogli dati učinkovit i djelotvoran odgovor na globalne izazove, unaprijediti konkurentnost gospodarstva te osigurati društveni napredak i bolju budućnost.

Prisutnima će se uvodno obratiti predsjednik Inovacijskog vijeća za industriju Republike Hrvatske i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mario Antonić, potpredsjednik HGK za industriju i energetiku Tomislav Radoš, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković dr. sc. David Matthew Smith i ministar gospodarstva i održivog razvoja i supredsjedatelj Nacionalnog inovacijskog vijeća Tomislav Ćorić.

Na konferenciji je predviđen panel na kojemu će sudjelovati predsjednici/zamjenici predsjednika Tematskih inovacijskih vijeća te izlaganja domaćih i stranih stručnjaka po pitanju inovacija, inovacijskog sustava i fondova EU. Cilj konferencije je promovirati važnost suradnje poslovnog sektora, znanstveno-istraživačke zajednice i tijela javne vlasti te istaknuti važnost rada na dugoročno održivom nacionalnom inovacijskom sustavu.

Konferenciju će biti moguće pratiti i putem video streaminga, ovdje.