koriste novu opciju

Mlinar će radnicima od iduće godine isplaćivati neoporezivih 400 kuna uz plaću

14.11.2018 u 11:32

Bionic
Reading

Pekarska tvrtka Mlinar izvijestila je u utorak da će, sukladno najavi Vlade o povećanju neoporezivih primitaka za prigodne nagrade, zaposlenicima iduće godine svaki mjesec isplaćivati dodatnih 400 kuna uz plaću, dok će preostali neoporezivi iznos do 7500 kuna rasporediti na božićnicu i uskrsnicu.

Uprava Mlinara poručuje da apsolutno podržava novu mogućnost dodatnog nagrađivanja i ocjenjuje da Vladina odluka "gradi zdrav temelj za rast zadovoljstva u kompanijama".

"Novu mjeru ćemo sljedeće godine u cijelosti iskoristiti, na način da ćemo svakom zaposleniku već od siječnja svakoga mjeseca isplaćivati dodatnih 400 kuna uz plaću, a preostali iznos do ukupnih 7500 ćemo raspodijeliti na božićnicu i uskrsnicu", poručuju iz Mlinara.

Ističu da su tijekom 2018. godine na povećanje plaća 1900 zaposlenih utrošili oko 15 milijuna kuna, a ove godine će ukupno za uskrsnicu i božićnicu svakom radniku isplatiti 2800 kuna.

Vlada je sa sjednice u petak Saboru na konačno usvajanje poslala paket devet poreznih zakona, a pritom je najavila i bitno povećanje neoporezivog iznosa prigodnih nagrada - s 2.500 na 7.500 kuna.

  • +3
Mlinarova pekara u Njemačkoj Izvor: Pixsell / Autor: Andreas Gebert/DPA

"Naš je prijedlog da korigiramo ukupni iznos godišnjih neoporezivih primitaka koji idu za prigodne nagrade. To su u pravilu božićnica, uskrsnica, regres. Mi proširujemo ne samo iznos, nego i obuhvat, dakle kako god to poslodavac nazvao i zaposlenik primio - bila to već spomenuta božićnica, regres, uskrsnica, godišnji obrok, 13. plaća, to je na njima da definiraju i u to se nećemo petljati", rekao je tada ministar financija Zdravko Marić, istaknuvši da će promjena pravilnika ići odmah, kako bi stupio na snagu već 1. prosinca ove godine.