NE PLANIRA STATI

Škojo otvorio najveći Mlinar Caffe na pet etaža u Pakistanu

11.06.2018 u 16:42

Bionic
Reading

Tvrtka Mlinar je krajem prošlog tjedna u pakistanskom gradu Lahoreu otvorila dosad najveći Mlinar Caffe, na prostoru većem od 300 četvornih metara na pet etaža, objavili su u ponedjeljak iz Mlinara

Novi Mlinar Caffe rezultat je franšizne suradnje s lokalnim partnerom, a u Lahoeru je otvoren u petak, navode iz Mlinara.

Lahore je drugi po veličini pakistanski grad s više od devet milijuna stanovnika, a iz Mlinara ističu da su prva hrvatska, ali i regionalna prehrambena industrija koja je ostvarila izvoz u Pakistan.

"Do kraja godine u planu je u Pakistanu otvoriti još tri Mlinarove delikatesne pekarske prodavaonice, a do kraja 2023. tamo će funkcionirati maloprodajni lanac u koji će biti uključene ukupno 22 Mlinarove prodavaonice", najavljuju iz Mlinara, napominjući kako su u mogućnosti proizvodni asortiman prilagoditi potrebama poslovnih partnera i specifičnostima njihovih tržišta i kultura.

Mlinar danas ima više od 230 vlastitih maloprodajnih mjesta u četiri europske zemlje, a veleprodajno plasira na dodatnih 19 svjetskih tržišta.

  • +3
Mlinar otvorio prvu prodavaonicu u Njemačkoj Izvor: Pixsell / Autor: Andreas Gebert/DPA

Franšize su do sad plasirane u osam zemalja na tri kontinenta.

Mlinar zapošljava gotovo 2.000 radnika, proizvodnja je organizirana u pet velikih pekarskih pogona - dva u Osijeku te u Poreču, Šibeniku i Zagrebu, navodi se u priopćenju.