je li hrvatska skupa?

Ministar turizma Glavina: Nema nikakvog razloga da budemo jeftiniji od Italije ili Španjolske

22.06.2024 u 22:51

Bionic
Reading

Ministar turizma Tonči Glavina danas je u HTV-ovom središnjem Dnevniku na početku glavne turističke sezone izrazio zadovoljstvo rezultatima, poručivši kako brojke potvrđuju da idemo u smjeru tranzicije u cjelogodišnju turističku destinaciju

'Ide nam jako dobro, usudio bih se reći da smo jako zadovoljni. Naravno, najzadovoljniji smo rezultatima turističke predsezone, ona nam je jako bitna jer nam pokazuje uspijevamo li u toj našoj željenoj i definiranoj tranziciji u cjelogodišnju turističku destinaciju, a brojke nam apsolutno potvrđuju da idemo u tom smjeru. Najave za posezonu, dakle, za drugi dio godine također su jako dobre' rekao je Glavina.

Rekao je i da je ovo vrlo specifična godina zbog održavanja megadogađanja koje stvaraju motiv dolaska u Europu - Europskog prvenstva u nogometu te Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

'Nema nikakvog razloga da mi kao turistička zemlja s približno istom uslugom budemo bilo što jeftiniji od, recimo, neke Italije, Španjolske, ali istodobno ne smijemo biti ni skuplji', kaže Glavina.

Jučerašnji nestanak struje u Dalmaciji Glavina je nazvao dobrim upozorenjem.

'Jako je dobro što smo krenuli u jednu sustavnu zelenu tranziciju cijelog hrvatskog gospodarstva, poručio je ministar.

Osvrćući se na kritike zbog skupoće Hrvatske kao destinacije, Glavina je odaslao apel prema cijelom turističkom sektoru da pripaze da 'odnos cijene i kvalitete bude točno onakav kakav treba biti'.