MATIJAŠEVIĆ O STANJU U HFP-U

Materijali za sjednice kasne, rasprave sve gore

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 07.02.2011 16:37
  • Objavljeno 07.02.2011 u 15:20
Ozren Matijašević

Ozren Matijašević

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek/CROPIX

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) i član upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ozren Matijašević upozorio je danas da se sjednice upravnog odbora HFP-a u posljednje vrijeme sazivaju jedan do tri dana prije održavanja, kao i da se materijali za sjednicu dostavljaju sve kasnije, zbog čega se, po njegovoj ocjeni, članovi ne mogu kvalitetno pripremiti za raspravu i odlučivanje

U priopćenju medijima Matijašević navodi da je najnoviji primjer priprema današnje sjednice upravnog odbora HFP-a, za koju je poziv i materijale dobio u petak, 4. veljače. Kako je bio na putu, za tu je sjednicu saznao tek danas te, zbog ranije preuzetih obveza, na njoj nije mogao nazočiti.

Pritom napominje da je na dnevnom redu današnje sjednice predviđena rasprava i donošenje odluka za koje mu je bila potrebna prethodna konzultacija sa sindikatima.

Stoga je predlažio da se današnju sjednicu UO HFP-a odgodi, međutim sjednica je održana, iako na njoj, po njegovim saznanjima, nije bio nazočan ni predsjednik UO HFP-a ni većina članova UO-a već njihove zamjene.

Matijašević smatra da je sjednica sazvana i održana mimo i protiv odredbi Statuta HFP-a i Poslovnika o radu UO HFP-a.

Inače, današnju sjednicu upravnog odbora HFP-a vodio je državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, zamjenik člana tog odbora (ministra gospodarstva Đure Popijača) Ruđer Friganović, i to, kako je sam kazao, po ovlasti predsjednika upravnog odbora te potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Petra Čobankovića.

Uz njega su još bili predstavnik Ministarstva turizma i zamjenski član (za ministra Damira Bajsa) Robert Pende te zamjenski član (za ministra Tomislava Ivića) državni tajnik u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Zoran Komar.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi