CRAFTER'S NOVI PARTNER

Mala pivovara izgurala Ožujsko s INmusica, dobili smo i nagovještaj koliko će pivo koštati na festivalu

20.03.2018 u 15:32

Bionic
Reading

Na druženju u Kulturnom centru Mesnička u Zagrebu održanom u utorak, INmusic festival i pivovara Crafter's medijima su najavili početak suradnje najvećeg hrvatskog glazbenog festivala i mlade hrvatske craft pivovare

Od početaka u Ivanić Gradu 2016. godine, Crafter's pivovara je u kratkom vremenu prošla dug put. Tim Crafter'sa okupljen oko nagrađivanog hrvatskog homebrewera, Silvija Boroše, početkom 2018. godine proizvodnju svojih craft piva preselio je u napredan novi pogon u Dugom Selu, postavši time jedan od ambicioznijih projekata u nekorporativnom pivarstvu u Hrvatskoj. Podsjećamo, INmusic festival na dosadašnjim izdanjima surađivao je sa Zagrebačkom pivovarom te je svojim posjetiteljima nudio Ožujsko pivo.

Cijena Crafters'a na ovogodišnjem INmusicu još nije formirana, no najavljuje se da će biti nešto veća od Ožujskog, ali primjerena hrvatskom standardu. Podsjećamo, Ožujsko pivo se na posljednjem INmusicu 2017. prodavalo po cijeni od 20 kuna za pola litre.

Crafter's svoju viziju gradi na ideji veće i lakše dostupnosti craft piva najširoj publici, stoga se novo partnerstvo s INmusic festivalom kao središnjim koncertnim događanjem u Hrvatskoj, posebice kada je riječ o potrošnji piva, logičan spoj.

'Crafter's je kvalitetom svojih craft piva i vizijom da ih učini dostupnima što većem broju ljudi hrabro krenuo u veliku investiciju proizvodnog pogona zavidnih kapaciteta u kontekstu hrvatskog craft pivarstva. Upravo zahvaljujući novom pogonu Crafter's je u mogućnosti zadovoljiti pivske potrebe desetaka tisuća ljubitelja glazbe okupljenih na najvećem hrvatskom festivalu', rekao je Andrej Andrlić, direktor Crafter's pivovare.

'Uz dramatično širenje distribucijske mreže u narednim mjesecima, selekcije hvaljenih piva bogatog okusa po receptu nagrađivanog majstora pivara Boroša, partnerstvo s INmusicom nas na velika vrata uvodi na hrvatsko pivarsko tržište. Sigurni smo da će publika INmusic festivala, kao i svi ljubitelji vrhunskog piva, prepoznati kvalitetu i viziju Crafter'sa', izjavio je Andrlić.

Najavna konferencija za medije InMusic festivala Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Svoje zadovoljstvo novom suradnjom ispred INmusic festivala izrazio je i Zoran Marić, direktor festivala: 'Crafter's unose novu dinamiku na hrvatsko pivarsko tržište i iznimno nam je drago da su prepoznali INmusic festival kao idealnog partnera za osnaživanje svoje pozicije na našem tržištu (...) Kao jedan od rijetkih neovisnih festivala u Europi, INmusic nastoji podržati neovisne poduzetnike u Hrvatskoj kada je to moguće i zajednički graditi uvjete za napredak domaćeg tržišta s međunarodnim dosegom.'

  • +6
Atmosfera na prvom danu 12. INmusic festivala Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX