ekspresna prodaja

Lukšići odustali, grad Dubrovnik postao vlasnik elitne lokacije, kavane Dubravka i restorana Mimoza

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 17.04.2019 09:16
  • Objavljeno 17.04.2019 u 09:16
Dubrovnik - ilustracija

Dubrovnik - ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic

Ekspresno, samo četiri dana od otvaranja ponuda, Centar za restrukturiranje i prodaju zaključio je i kupoprodajni ugovor za UTD Ragusa, kojoj je vlasnik postao Grad Dubrovnik.

Iako su od otvaranja natječaja za dubrovačku tvrtku u veljači interes iskazale Excelsa nekretnine u vlasništvu obitelji Lukšić, u finišu se nisu pojavili s ponudom, pa je ona Grada Dubrovnika s istaknutom početnom cijenom od 16,98 milijuna kuna bila i jedina pristigla, javlja Poslovni dnevnik.

Odustajanje od ponude za tvrtku koja je vlasnik dva objekta na atraktivnoj lokaciji, kavane Dubravka i restorana Mimoza na Pilama, u kuloarima se povezuje s neriješenim odnosima koje za žičaru Excelsa ima s Gradom, a i sam gradonačelnik Mato Franković proteklih je dana zapravo priznao da su ta dva slučaja povezana. Izjavio je da u slučaju kada se Grad odluči kupiti nešto od izuzetnog interesa od svih tvrtki koje posluju na njegovom području očekuje da poštuju želju Grada i odustanu, jer da "nije dobro nadmetati se s vlastitim Gradom".

Otvoreno je Franković iskazao i da vjeruje da će Grad i Excelsa uspjeti riješiti i pitanje koncesije na žičaru. Što je tako važno u UTD Ragusa da bi Grad Dubrovnik pod svaku cijenu morao postati njezinim vlasnikom? Tvrtka je već jednom bila u njegovu većinskom vlasništvu, prije desetak godina, no kako je zapala u probleme i prošla postupak predstečajne nagodbe, udjel Grada pao je na nešto manje od 27%.

Sada kupljenih 53,62% udjela od države Dubrovnik čini apsolutnim vlasnikom tvrtke bez zaposlenih, koja svoja dva atraktivna lokala daje u zakup i od toga ostvaruje nešto više od dva milijuna kuna godišnjih prihoda. Dosadašnji zakupci, kažu u Gradu, dobro su održavali objekte i oni su u zadovoljavajućem stanju.

Ponovnom kupnjom UTD Raguse dubrovački gradski oci žele vratiti pod kontrolu vrijedne nekretnine koje gradonačelnik zove "dubrovačkim srebrom", te tako osigurati upravljanje turizmom u povijesnoj gradskoj jezgri.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!