šesto izdanje

Vrijeme za novi Dubrovnik Festiwine

11.04.2019 u 15:23

Bionic
Reading

Šesti po redu vinski festival od 22. do 28. travnja još jednom će pretvoriti Dubrovnik u mjesto okupljanja vinara, ugostitelja, hotelijera, kreativaca i ljubitelja vina, vinske kulture i tradicije

Da je proljeće stiglo i da su pred nama mjeseci prepuni uzbudljivih događanja najbolje govori najava šestog izdanja Dubrovnik FestiWinea, festivala koji se iz regionalnog vinskog festivala Dubrovačko - neretvanske županije u kratko vrijeme razvio u ugledno međunarodno okupljanje. O tome svjedoče i protekle iznimno uspješne godine koje su na jedno mjesto privukle brojne znalce i ljubitelje dobrog vina te rezultirale pozicioniranjem rame uz rame sa svjetski poznatim festivalima istog tipa

Festival počinje otvaranjem „Dubrovačke vinske setemane“ (22. - 28.4.) kada će svi posjetitelji moći obići ugledne restorane, vinske i caffe barove s oznakom Wine Friendly te kušati vrhunska vina u kombinaciji sa specijalitetima dubrovačkog kraja, po promotivnim cijenama.

Od utorka do četvrtka na rasporedu je ocjenjivanje vina „Dubrovnik FestiWine Trophy“ u hotelu Palace, na kojemu će renomirani međunarodni sudački tim sastavljen od domaćih i inozemnih sudaca, između više stotina vinskih uzoraka birati najbolja vina. Pobjedničko vino bit će uvršteno na vinske liste hotelske grupacije ALH, kao partnera festivala. Posebno zanimljivo bit će i u četverodnevnoj vinskoj školi zanimljiva naziva „Od danas biram vino!“ s poznatom sommelierkom Mirom Šemić, gdje će polaznici naučiti posebnosti o vinima, zanimljivosti o vinskoj kulturi i tradiciji, odgonetavati kako najbolje sljubiti vino i ukusne zalogaje i kušati vina na samom Festivalu.

U srijedu će posjetitelji imati spoj na slijepo s poznatom stonskom kamenicom, a u četvrtak će se u organizaciji Društva prijatelja dubrovačke malvazije održati radionica o toj poznatoj sorti u Konavaskim dvorim, a navečer „Gala večera“ u restoranu Lenga hotela Palace, tijekom koje će gostujući chef Jure Tomič i domaći chef Saša Računica ponuditi jedinstveni menu na bazi pobjedničkih vina prošlogodišnjeg festivala. Prihod večere namijenjen je stipendiranju mladih dubrovačkih talenata, njihovu napretku na profesinalnom putu u želji da nastave utabanim stazama svojih slavnih predhodnika.

Cijeli program počinje u ponedjeljak, 22. travnja i trajat će do nedjelje, 28. travnja. Više informacija o samom programu i kupnji ulaznica može se pronaći na http://www.dubrovnikfestiwine.com/.