projekt od dva milijuna kuna

Grad Dubrovnik i dubrovačka bolnica u projektu izgradnje senzoričkog parka

02.04.2019 u 13:53

Bionic
Reading

S ciljem poboljšanja kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju na dubrovačkom području, gradonačelnik Mato Franković i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić potpisali su u utorak sporazum o suradnji na realizaciji projekta izgradnje i opremanja senzoričkog parka, čija se vrijednost procjenjuje na do dva milijuna kuna

Gradonačelnik Franković rekao je kako će ovaj projekt zamijeniti jedan stariji planiran u naselju Montovjerna, gdje se grade studentski dom, škola i sportski sadržaji.

'Nova lokacija je bolja, jer je doslovno u dvorištu bolnice, a i dostupna je vozilom. Mislim da ćemo svi biti zadovoljni kad projekt bude gotov', izjavio je i najavio da će rebalansom gradskog proračuna u svibnju, na traženje bolnice, osigurati pet milijuna kuna za bolju skrb prema pacijentima.

Ravnatelj bolnice Bekić izrazio je zadovoljstvo što je bolnica imala za ponuditi prostor za realizaciju ovog projekta projekta.

'Nama ovo nije prva donacija zemljišta, a donirat ćemo i ubuduće. Ovo je svakako kruna suradnje s Gradom Dubrovnikom, na korist naših najmlađih i onih kojima je to najpotrebnije. Ostajemo socijalni partner svima u Dubrovniku', naglasio je. Podsjetio je da je završen projekt i zaposlen kadar Poliklinike za mentalno zdravlje djece, koja počinje s radom idućeg tjedna, a najavio je i obnovu bazena za fizikalnu terapiju te širenje Odjela za pedijatriju.

Temeljem sporazuma, Grad Dubrovnik će u suradnji sa stručnim djelatnicima osposobljenima za korištenje senzoričkog parka u ime i za račun dubrovačke bolnice izvršiti izradu projektne dokumentacije, pripremu natječajne dokumentacije kako bi se osigurala potrebna financijska sredstva, te provesti prijavu na otvorene javne natječaje.

Senzorički park izgradit će se i opremiti na zemljištu u vlasništvu dubrovačke bolnice, pa će se na jednom području u krugu od svega sto metara naći niz važnih zdravstvenih usluga za djecu i mlade s teškoćama u razvoju.