skupština u rimu

Luka Burilović izabran za člana Upravnog odbora Eurochambresa

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 09.10.2019 14:11
  • Objavljeno 09.10.2019 u 14:11
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Vedran Peteh i Ognjen Karabegović

Na 126. sjednici Skupštine Eurochambresa održanoj u srijedu u Rimu predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović ponovno je izabran za člana Upravnog odbora Eurochambresa. Za predsjednika Eurochambresa ponovno je izabran Christoph Leitl, koji je na toj funkciji od siječnja 2018. godine

Burilović je zahvalio članovima skupštine Eurochambresa na povjerenju i naglasio kako je za HGK važno biti dijelom obitelji Eurochambresa, uz čiju podršku Komora može plasirati i zastupati interese svojih članica na europskoj razini, priopćeno je iz HGK-a.

Delegacija HGK – predsjednik HGK Luka Burilović, glavna tajnica Marina Rožić i direktorica predstavništva u Bruxellesu Dragica Martinović – sudjelovala je 7. i 8. listopada na Eurochambresovom ekonomskom forumu na kojem se raspravljalo o budućnosti Europe te o važnoj ulozi koju gospodarske komore imaju u davanju podrške i pomoći gospodarstvenicima kako bi se prilagodili izazovima digitalizacije i održivog razvoja.

Na forumu su naglašena i ključna pitanja i izazovi koji se tiču poduzetništva, kao što su nedostatak potrebnih radnih vještina, izazovi u multilateralnom trgovinskom sustavu, izazovi digitalizacije, klimatskih promjena i nedostatka prirodnih resursa te dovršetak funkcioniranja jedinstvenog tržišta.

HGK je članica Eurochambresa od 2000. godine. Sudjelovanjem u radu europskih krovnih udruga, mreža i inicijativa aktivno zastupa interese hrvatskih tvrtki u EU. Eurochambres je udruženje europskih komora osnovano 1958. godine, sa sjedištem u Bruxellesu, koje artikulira interese poslovnog sektora pri institucijama Europske unije. Predstavlja više od 20 milijuna tvrtki u Europi, sa 45 članova i europskom mrežom od 1.700 regionalnih i lokalnih komora. Tvrtke članice Eurochambresa zapošljavaju više od 120 milijuna osoba, a više od 93 posto su male i srednje tvrtke.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!