manje letova

Lufthansa u listopadu prekida promet na brojnim linijama prema Hrvatskoj

05.10.2020 u 09:36

Bionic
Reading

Njemačka Lufthansa do kraja listopada drastično će smanjiti broj operacija prema hrvatskim zračnim lukama, piše portal croatianaviation.com i donosi red letenja koji je u primjeni do kraja ovog mjeseca

Lufthansa, članica Star Alliance grupacije, od listopada više ne prometuje na svoje dvije sezonalne linije: iz Münchena prema Puli i Zadru. Iako su linije inače prometovale u listopadu, kompanija je ove godine ranije prekinula promet na istima zbog utjecaja globalne pandemije odnosno smanjene potražnje, piše croatianaviation.com.

Kompanija će u listopadu imati 7 aktivnih linija prema hrvatskim zračnim lukama, dvije manje u odnosu na prethodni mjesec. Iako se broj linija nije značajno smanjio, došlo je do velike redukcije u broju tjednih letova prema hrvatskim odredištima.

Linija Frankfurt - Dubrovnik prometovat će jednom tjedno, subotom, do 17. listopada. Lufthansa je na ovoj liniji u kolovozu prometovala 3, a u rujnu 2 puta tjedno.

Linija München - Dubrovnik prometovat će četiri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom, do 24. listopada.

Linija Frankfurt - Split prometovat će jednom tjedno, subotom, do 17. listopada. Kompanija je na ovoj liniji prometovala 4 puta tjedno u kolovozu, te 3 u rujnu.

Linija München - Split prometovat će četiri puta tjedno, utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, do 24. listopada.

Linija Frankfurt - Zadar prometovat će jednom tjedno, subotom, do 24. listopada. Radi se o jednom letu tjedno manje u odnosu na rujan, te dva u odnosu na kolovoz.

Linija Frankfurt - Pula prometovat će do 17. listopada, jednom tjedno subotom. I ovdje je riječ o jednom letu tjedno manje u odnosu na rujan, te dva u odnosu na kolovoz.

Linija München - Zagreb prometovat će do 17. listopada 5 puta tjedno; utorkom, četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom. Od 18. listopada na ovoj će liniji biti svega tri leta tjedno, četvrtkom, subotom i nedjeljom.

Lufthansa će prekinuti promet prema jadranskim zračnim lukama ranije nego što je to bilo prethodnih godina, a doći će i do smanjenja broja tjednih letova na liniji München - Zagreb.

Još uvijek nije poznato hoće li Croatia Airlines prometovati na liniji Dubrovnik - Frankfurt, Split - Frankfurt te Split - München u zimskom redu letenja ove godine.