koronakriza

Lufthansa najavila otkaze za 1.000 zaposlenih u upravi

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 07.07.2020 17:25
  • Objavljeno 07.07.2020 u 17:25
tportal

Izvor: EPA / Autor: OLIVER LANG

Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa u utorak je objavila da planira ukinuti 1.000 radnih mjesta u upravi, u sklopu nastojanja da se održi u uvjetima koronakrize koja je snažno uzdrmala njezino poslovanje

Broj vodećih pozicija u upravi diljem Lufthansa Grupe smanjit će se za 20 posto, priopćila je tvrtka.

Nakon smanjenja broja članova izvršnog odbora u matičnoj kompaniji, slične poteze sada planiraju poduzeti i u podružnicama Lufthansa Cargu, LSG Groupu i Lufthansa Aviation Trainingu, gdje će izvršni odbori izgubiti po jednog člana.

Lufthansa za svoje financije sada kaže da su sigurne, nakon što su dioničari odobrili plan njemačke vlade za njezino spašavanje i obveze preuzele austrijska i švicarska vlada.

"Potpuna otplata državnih kredita i ulaganja, uključujući isplate kamata, stvorit će, međutim, dodatno opterećenje tvrtki u idućim godinama pa će i zato biti biti neizbježno održivo rezanje troškova”, stoji nadalje u priopćenju kompanije.

Proračuni također pokazuju da je zbog katastrofalnog utjecaja pandemije na putovanja 22 tisuće radnih mjesta s punim radnim vremenom u Lufthansa Grupi postalo višak.

Poručuju ipak da rade na tome da izbjegnu otpuštanja gdje god je to moguće.

Trenutno kompanija pregovara s vodećim sindikatom Verdijem i Vereinigung Kokpitom koji predstavlja pilote o mjerama restrukturiranja usmjerenim na oporavak posrnule zrakoplovne tvrtke. Sporazum je već sklopljen sa sindikatom Ufo koji predstavlja kabinsko osoblje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!