tržište kapitala

Likvidnost se na burzi vratila na niske razine

Bionic
Reading

U petak je na domaćem tržištu kapitala vladao nejasan sentiment, dionički indeksi su zaključili na suprotnim stranama s malim promjenama, dok se likvidnost vratila na niske razine.

Indeks CROBEX je ojačao neznatnih 0,03 posto na 1.926,6 bodova, dok je na tjednoj razini zabilježio pad od 2,6 posto te time prekinuo niz od tri uzastopna tjedna rasta. Uži indeks CROBEX10 je oslabio blagih 0,02 posto, dok je širi tržišni indeks CROBEXplus izgubio 0,1 posto na vrijednosti.

Od sektorskih indeksa, najveći pad je ostvario indeks transportnog sektora, koji je oslabio 0,5 posto, dok je dobitnike predvodio indeks turističkog sektora, s rastom od 0,4 posto. Ukupno je protrgovano oko 8,6 milijuna kuna, što je najniža razina u nešto više od posljednja tri trgovinska tjedna.

Dva izdanja su uspjela ostvariti milijunske promete, a najviše se trgovalo dionicama Podravke, s prometom od 1,4 milijuna kuna i padom cijene od 1,1 posto. Milijunski promet su ostvarile još dionice Hrvatskog Telekoma, koje su porasle 0,9 posto na prometu od 1,1 milijun kuna. Titulu dobitnika dana su pokupile dionice Petrokemije čija je cijena uzletjela 6,8 posto, a dobar dan su imale i dionice Čakovečkih mlinova te Atlantske plovidbe, koje su ojačale redom 5,3 posto i 2,9 posto.

Na strani gubitnika, dionice Saponije su potonule 4,2 posto, dionice Brodogradilišta Viktor Lenac su oslabile 2,8 posto, dok su dionice Đuro Đaković Grupe kliznule 2 posto.

Dobitnik dana Petrokemija +6,82% 47,00

Gubitnik dana Saponia -4,24% 226,00

CROBEX +0,03% 1.926,57

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.