Zagrebačka burza

Indeksi u crvenom četvrti dan zaredom, likvidnost dodatno oslabila

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Negativan sentiment je i dalje prisutan na domaćem tržištu kapitala, indeksi su u četvrtak uknjižili svoj četvrti uzastopni dan pada, a likvidnost je dodatno oslabila.

Indeks CROBEX je izgubio 1,03 posto na vrijednosti, što je njegov najveći dnevni pad u posljednja tri mjeseca, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 oslabio 0,97 posto.

Od sektorskih indeksa gubitnike je predvodio indeks prehrambenog sektora, s padom od 1,3 posto, dok je najviše profitirao indeks transportnog sektora, koji je uzletio preko 18 posto. Ukupno je protrgovano nešto manje od 11 milijuna kuna, a milijunske promete su premašila samo dva izdanja.

Najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 2,3 milijuna kuna zaključile nepromijenjeno na 168 kuna. Druge po likvidnosti su bile dionice Kraša, s prometom nešto većim od 2 milijuna kuna i nepromijenjenom cijenom, a slijede ih dionice Podravke, koje su bile nadomak milijunskog prometa s prikupljenih 993 tisuće kuna, pri čemu im je cijena potonula 3,2 posto.

Titulu gubitnika dana je ipak pokupila dionica Tehnike, koja je zaključila s minusom od 11,5 posto, a loš dan su imale i dionice Hrvatske poštanske banke i Končar Elektroindustrije, čije su cijene oslabile redom 8,5 posto i 2,3 posto. Na strani dobitnika, dionice Uljanik plovidbe su uzletjele 37,9 posto, dionice brodogradilišta Viktor Lenac su ojačale 10,8 posto, dok su dionice Dalekovoda porasle 1,6 posto.

Dobitnik dana Uljanik plovidba +37,93% 40,00

Gubitnik dana Tehnika -11,49% 208,00

CROBEX -1,03% 1.928,06

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!