tržište kapitala

Zagrebačka burza: Indeksi nastavili u crvenom, likvidnost oslabila

Bionic
Reading

Na domaćem tržištu kapitala je u utorak vladao negativan sentiment, indeksi su oslabili drugi dan zaredom, a smirilo se i izrazito intenzivno trgovanje od prethodnih dana

Indeks CROBEX je uknjižio svoj drugi uzastopni dan pada s gubitkom od 0,5 posto, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 oslabio 0,4 posto. Od sektorskih indeksa, najviše je izgubio indeks transportnog sektora, koji je pod utjecajem dionice Uljanik plovidbe potonuo 13,2 posto, dok je u zelenom zaključio jedino indeks građevinskog sektora, s rastom od 0,9 posto.

Ukupno je protrgovano nešto više od 27,4 milijuna kuna, od čega je 4 milijuna kuna prikupljeno u blok trgovanju dionicom Hrvatskog Telekoma. U redovnom trgovanju, i dalje su u fokusu ulagača dionice Kraša, koje su na prometu od 12,6 milijuna kuna izgubile 6,3 posto na vrijednosti. Aktivno se trgovalo i dionicama Podravke, koje su kliznule 2,1 posto na prometu od 1,4 milijuna kuna, a slijede ih dionice Atlantic Grupe, s prometom od 1,3 milijuna kuna i padom cijene od 1,5 posto.

Titulu gubitnika dana je drugi dan zaredom pokupila dionica Uljanik plovidbe, čija je vrijednost potonula dodatnih 25 posto, a loš dan su imale i dionice Petrokemije, koje su izgubile 8,4 posto na vrijednosti.

S druge strane, dionice Brodogradilišta Viktor Lenac su ojačale 8,3 posto, dok su dionice Vira i Tankerske Next Generation porasle redom 6,7 posto i 5,7 posto.

Dobitnik dana Brodogradilište Viktor Lenac +8,33% 6,50

Gubitnik dana Uljanik Plovidba -25,00% 30,00

CROBEX -0,50% 1.953,77

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.