tržište kapitala

Zagrebačka burza: Indeksi dodatno oslabili, u fokusu prehrambene dionice

Podravka

Podravka

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Jurinec/PIXSELL

Negativno raspoloženje na Zagrebačkoj burzi se nastavilo i u srijedu, indeksi su oslabili treći dan zaredom, kao i likvidnost koja se u odnosu na dan prije prepolovila

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao s padom od 0,3 posto na 1.948,2 bodova, dok je njegova uža inačica, indeks CROBEX10 zabilježio pad od 0,5 posto. Svi sektorski indeksi su zaključili s negativnim predznakom, a najviše je izgubio indeks građevinskog sektora, koji je oslabio 1,3 posto.

Intenzivno trgovanje dionicom Kraša se smirilo, te je ukupno protrgovano svega nešto manje od 14 milijuna kuna. U fokusu ulagača su bile dionice prehrambenog sektora, pri čemu je najlikvidnije izdanje bila dionica Podravke s prometom od 3,6 milijuna kuna i padom cijene od 0,6 posto. Aktivne su bile i dionice Kraša, koje su na prometu od 2,2 milijuna kuna zaključile nepromijenjeno na 900 kuna, a slijede ih dionice Atlantic Grupe, s prometom nešto manjim od 2,2 milijuna kuna i padom vrijednosti od 0,8 posto.

Od aktivnijih izdanja, najveći pad cijene su ostvarile dionice Petrokemije, koje su potonule 10,2 posto, a loš dan su imale i dionice FTB Turizma i Tankerske Next Generation, koje su oslabile redom 5,9 posto i 4,8 posto.

Na strani dobitnika, dionice Saponije su ojačale 3,5 posto, dok su dionice Hrvatske poštanske banke porasle 1,7 posto.

Dobitnik dana  Saponia   +3,54%   234,00

Gubitnik dana  Petrokemija   -21,74%  44,00

CROBEX  -0,28%   1.948,21

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!