POSLOVNI REZULTATI

Ledo: Stabilan rast prihoda i dobiti

28.02.2017 u 20:12

Bionic
Reading

Ledo grupa, koja posluje u sastavu koncerna Agrokor, lani je ostvarila konsolidiranu neto dobit od 287,2 milijuna kuna, što je za 7,65 posto više nego 2015.

Grupa, koja uz matičnu kompaniju obuhvaća i Ledove tvrtke u Srbiji (Frikom i Agkor), BiH, Crnoj Gori, Mađarskoj, Sloveniji, Makedoniji (Frikom Beograd), na Kosovu te u Daruvaru (Irida), ostvarila je prihode od prodaje od 2,32 milijardi kuna, što je za 1,82 posto više 2015.

U izvješću se naglašava da je rast prihoda ostvaren u oba proizvodna segmenta - sladoledima i smrznutoj hrani. Unutar grupacije sladoleda, najveći rast prihoda ostvaren je u kategoriji impulsnog sladoleda dok su unutar grupe smrznute hrane najveći rast ostvarile kategorije gotova jela, meso, povrće i voće te tijesto.

Iz Leda ističu nastavak uspješne strategije osvajanja i zadržavanja jake i stabilne pozicije u regiji uz kontinuirano ulaganje u razvoj novih proizvoda. Poseban je naglasak stavljen na optimalizaciju poslovnih procesa što je rezultiralo povećanjem efikasnosti i uštedama u troškovima.