nebojša šaranović

Srpski Kappa Star Limited nakupio već 16,6 posto dionica Kraša

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 25.09.2019 17:46
  • Objavljeno 25.09.2019 u 17:46
Kraš - ilustracija

Kraš - ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Kappa Star Limited, ciparska tvrtka u vlasništvu srpskog poduzetnika Nebojše Šaranovića, prešla je prag od 15 posto vlasničkog udjela u Krašu, u kojemu po najnovijim podacima drži 16,678 posto dionica, objavljeno je u srijedu putem Zagrebačke burze. Ciparska tvrtka u vlasništvu Šaranovića tako nastavlja povećavati svoju udio u Krašu, a prag od 15 posto prešla je prije dva dana kupnjom dionica Kraša putem Zagrebačke burze.

Tako od 23. rujna Kappa Star Limited na skrbničkom računu kod Raiffeisen bank Austria drži ukupno 249.940 dionica ili 16,678 posto dionica Kraša.

Dionice te kompanije u fokusu su ulagača od 9. rujna kada je najveći pojedinačni dioničar, Mesna industrija braća Pivac, najavila ponudu za preuzimanje.

Od tada dionice Kraša ponajviše kupuje upravo Šaranovićeva tvrtka Kappa Star Limited, koja je prošli tjedna objavila da je prešla prag od pet posto, u utora da je prešla prag od 10 posto, a danas  je izvijestila i o prelasku praga od 10 posto.

S obzirom na intenzivnu trgovinu dionicama Kraša i nakon 23. rujna te vremenski pomak s kojim se pri Središnjem klirinško depozitarnom društvu (SKDD) vide promjene vlasničkih udjela, za očekivati je da je taj udjel i dodatno povećan. 

Najveći pojedinačni dioničar Kraša je Mesna industrija braća Pivac, koja ima 30,37 posto dionica Kraša, a slijedi Kraš ESOP s udjelom od 18,45 posto, treći je Kappa Star Limited koji sada ima 16,678 posto dionica, dok Kraš na svom trezorski račun ima 5,09 posto dionica. 

Dionice Kraša i ovaj su tjedan najlikvidnije na Zagrebačkoj burzi pa je tako njima u ponedjeljak ostvaren promet od 68,6 milijuna kuna, jučer 21,4 milijuna kuna, a danas do 16 sati imale su promet od gotovo 20 milijuna kuna. Nakon znatnijeg rasta proteklih dana cijena im je nešto prije 16 sati bila 1.050 kuna, što je nepromijenjeno u odnosu na jučerašnju zadnju cijenu. 

Iz Mesne industrija braća Pivac su 9. rujna najavili ponudu za preuzimanje Kraša. Pritom su iz Pivca napomenuli da su započeli pregovore s Kraš ESOP-om s ciljem uspostavljanja odnosa zajedničkog preuzimanja dionica Kraša, ali i najavili da, u slučaju da se odnos zajedničkog djelovanja iz bilo kojeg razloga ne uspostavi, samostalno namjeravaju objaviti ponudu za preuzimanje Kraša.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!