KADROVSKA NATEZANJA U PODRAVCI

Jurčić objasnio Vitkoviću tko koga treba slušati

Ljubo Jurčić

Ljubo Jurčić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Nikola Wolf

Predsjednik NO-a Podravke za tportal otkriva kako je Miroslav Vitković, predstavnik HSS-a u Upravi Podravke, koji je nezadovoljan napustio prvu Jurčićevu sjednicu NO-a i otvoreno kritizirao njegov rad, jučer iznenada ipak izabran za predsjednika Uprave Podravke

'Morali smo izabrati novog predsjednika Uprave jer smo prošli put previdjeli situaciju da Trgovački sud neće prihvatiti odluku kojom je razriješen bivši šef, a da nitko nije imenovan na njegovu poziciju', kazao je predsjednik Nadzornog odbora Podravke Ljubo Jurčić.

Prošlu sjednicu Nadzornog odbora Podravke, održanu 18. studenoga, obilježio je dramatičan odlazak Miroslava Vitkovića, tada zamjenika predsjednika Uprave i jedinog člana koji je uz Marina Pucara nakon uhićenja Podravkinih menadžera ostao na slobodi, što su svi protumačili kao nezadovoljstvo što nije izabran za novog šefa. U razgovoru za tportal Vitković se tada potužio da je 'žalosno da Nadzorni odbor ne vidi među dvije stotine Podravkinih menadžera u Hrvatskoj i inozemstvu jednu osobu koja bi bila u stanju preuzeti Upravu'.

Ljubo Jurčić nam objašnjava da je model 'zamrzavanja stanja' koji je uveo bio nužan u kompaniji koja se suočila s velikim problemima, kao što je koprivnička Podravka. 'Svi moraju ostati na mjestu gdje jesu, problemi su se dogodili jer organizacija i kontrola nije postojala. Da bi se smirila situacija u kompaniji, nismo imenovali novu upravu, jer bi nam kadroviranje oduzelo energiju, a to po mojem sudu nije bio prioritet', rekao je Jurčić.

Za sukob s Miroslavim Vitkovićem, novim predsjednikom Uprave, Jurčić kaže da je izglađen: 'U početku su se bili malo zaletjeli jer nisu shvatili da je Nadzorni odbor vlasnik kompanije, prije su u NO-u bili samo klimavci. Tako se moglo dogoditi da Uprava prodaje imovinu ili ulaže u dionice mimo vlasnika. Zadaća uprave je samo da vodi kompaniju.'

Jurčić zadovoljno kaže da sada s Vitkovićem dobro surađuje: 'Svi dobro surađujemo, kod mene je kako moja mama kaže tati: 'Nećemo se svađati, samo slušaj što ti ja govorim.'' Vitković, međutim, nije posve sigurno i dugoročno rješenje: samo do skupštine dioničara u veljači, koja će izabrati novi nadzorni odbor.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi