KOSOR U PULSKOM ŠKVERU

Još uvijek nema interesa za Uljanik

17.08.2009 u 15:41

Bionic
Reading

Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor i potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec posjetili su danas danas pulski Uljanik i s predstavnicima tog brodogradilišta razgovarali i o privatizaciji

'Vrlo rado sam došla u Uljanik i to je ujedno i moj prvi posjet kao predsjednice Vlade nekom brodogradilištu. Ovom prigodom željela sam dati punu potporu svim nastojanjima Uprave i svih zaposlenih u opstanak, ali i za sve ono što su Vlada i Uprava sa sindikatima zajednički dogovorili vezano uz privatizaciju', kazala je Kosor u izjavi novinarima nakon sastanka koji je bio zatvoren za javnost.

Predsjednica Vlade istaknula je kako će Vlada zajedno s Upravom Uljanika učiniti sve da to bude jedna "dobra, prava i uspješna privatizacija na koristi svih zaposlenih, ali i na korist grada, županije i cijele Hrvatske".

Premijerka Kosor izrazila je zadovoljstvo razgovorima i istaknula kako je Uljanik iznimno uspješno brodogradilište.

'Iznimno sam zadovoljna današnjim razgovorima i zato sam Uljaniku još jednom iskazala punu potporu jer smatram da način na koji se radi u Uljaniku može biti uzor svima u Hrvatskoj', kazala je.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je na sastanku bilo riječi o obeštećenju pomorskog dobra, premijerka je naglasila kako se o svim detaljima neprekidno razgovara.

Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec je, na upit je li se danas razgovaralo i o ponuđačima koji su se javili na natječaj, kazao kako se za sada još nitko nije javio jer je natječaj još otvoren.

'Natječaj je otvoren 60 dana i naravno da očekujemo ponude koje će se javno otvoriti', kazao je Polančec dodavši kako su Vlada i Uprava Uljanika po pitanju obeštećenja za pomorsko dobro već sklopili određeni sporazum koji je, napomenuo je, sastavni dio ponudbene dokumentacije.

Predsjednik Uprave pulskog brodogradilišta Anton Brajković izrazio je zadovoljstvo današnjim razgovorima i potporom koju Uljaniku daje Vlada.

'Mislim da će takva potpora biti do samoga kraja te da će privatizacija biti uspješno provedena', rekao je Brajković dodavši kako se o samom modelu nije raspravljalo jer je on 'već ranije definiran i nije bilo potrebe ga obnoviti'.

Kada je riječ o zahtjevima Uljanika po pitanju pomorskog dobra, dodao je Brajković, oni su definirani sporazumom i zadovoljavaju ono što je Uprava postavila kao načela.

Sastanku u pulskom Uljaniku bili su nazočni i istarski župan Ivan Jakovčić i pulski gradonačelnik Boris Miletić.