AWT INTERNATIONAL

Jedan od najvećih dobavljača Agrokora zatražio predstečajnu nagodbu; razlog mjenice Konzuma

 • Autor: M. Šu.
 • Zadnja izmjena 16.06.2017 17:14
 • Objavljeno 16.06.2017 u 16:29

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

AWT International, jedan od većih Agrokorovih dobavljača, prije dva je dana zatražio predstečajnu nagodbu

AWT International na hrvatskom tržištu distribuira brojne poznate robne marke kao što su Barilla, BIC, Henkel, Fructal i druge. Imaju oko 480 zaposlenih i godišnje prihode od preko 800 milijuna kuna, piše N1.

Početkom travnja AWT je, kao i niz Agrokorovih dobavljača, završio u blokadi koja je u njihovom slučaju trajala oko dva tjedna. Očito se nakon toga nisu uspjeli stabilizirati te je 14. lipnja Trgovački sud u Zagrebu donio rješenje o otvaranju postupka predstečajne nagodbe.

Kako stoji u rješenju Trgovačkog suda, za povjerenika je imenovan Zvonimir Bodrožić. 

'Razlog zbog kojeg je Uprava tvrtke odlučila pokrenuti ovaj postupak je nemogućnost podmirenja dospjelih regresnih obveza prema financijskim institucijama po osnovi neisplaćenih mjenica Konzuma d.d. kao glavnog dužnika. S obzirom na to da Zakon o izvanrednoj upravi nad društvom Agrokor d.d. i povezanim društvima predviđa namiru vjerovnika u roku od 12 do 15 mjeseci, isplata regresnog duga prije tog roka umjesto glavnog dužnika predstavlja AWT-u neispunjivu obvezu. Ovaj postupak omogućava AWT-u redovno funkcioniranje i uređenje odnosa sa vjerovnicima te zaštitu poslovnih partnera, kupaca, dobavljača i zaposlenih. AWT radi punim kapacitetom i nastavlja sa poslovanjem s kupcima i dobavljačima kao i prije novonastale situacije, stoji u priopćenju te tvrtke.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 2

Prikaži sve
 • sinisac

  16.06.2017 18:39

  AWT je došao u Zagreb početkom '90 kao tvrtka Bank Austria,koristeći situaciju kada domaće banke nisu mogle emitirati prihvatljive akreditive,a njihova tvrtka koristila je vjerodostojnost vlasnika pa tako sticala značajnu prednost na hrvatskom tržištu?

 • kerenwoodward

  19.06.2017 03:14

  Tko bude radio suprotno volji Velikog Vođe imati će neugodna sučeljavanja sa Šeksom.

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi