ADRISOVA TVORNICA AMBALAŽE

Istragrafika s rastom izvoza od 11 posto

10.11.2014 u 17:03

Bionic
Reading

Istragrafika, vodeći hrvatski proizvođač i izvoznik komercijalne kartonske ambalaže, koja posluje u sastavu Adris grupe, i u ovoj godini koju i dalje obilježavaju teške gospodarske prilike, zahvaljujući stalnim investicijama i unapređenju proizvodnih procesa, privlači nove klijente, sklapa nove poslove i ostvaruje dobre poslovne rezultate, pohvalili su se danas iz te kompanije

U vrijeme kad je proizvodnja kartonske ambalaže pod pritiskom tehnološki sve zahtjevnijih potreba svojih klijenata, Istragrafika provodi razvojnu strategiju u sklopu koje je nabavljen i u pogon pušten najmoderniji stroj za izradu tiskovnih ploča CTP (Computer to Plate), vrijedan više od 1,5 milijuna kuna, kažu u Istragrafici. Uređaj ima dvostruko veću brzinu od postojećeg i u potpunosti zadovoljava kapacitete proizvodnje. Uz to, napominju, veća kvaliteta tiskovnih podloga, znatno će povećati produktivnost i konkurentnost ponude Istragrafike.

U 2014. godini Istragrafika bilježi daljnji rast izvoza od 11 posto u odnosu na proteklu godinu. Unatoč nepovoljnom gospodarskom okruženju i nedostatku razvoja novih proizvoda u industriji, Istragrafika je u prvih devet mjeseci 2014. godine i na domaćem tržištu u segmentu prehrambene, farmaceutske i konditorske industrije ostvarila rast proizvodnje i prihoda od osam posto.

'Kontinuirano praćenje svjetskih trendova u proizvodnji ambalaže, ulaganje u znanje i tehnološku opremljenost, preduvjet su uspješne suradnje s našim poslovnim partnerima, odnosno, ulaska u nove projekte', rekao je direktor Istragrafike, Enis Kancelir.

Ove je godine započela suradnja s najvećim domaćim proizvođačem kave, čajeva i snackova, Franckom d.d. Zagreb. N
Nedavno je tako u Istragrafici uspješno realiziran projekt novih kartonskih nosiljki za Heineken i Amstel (za naručioca Karlovačku pivovaru). Svoje proizvode Istragrafika izvozi i u 10-ak zemalja EU i regije, a najveći izvoz ostvaruje u Sloveniji, Austriji i Srbiji.

Kvalitetnim i nagrađivanim grafičkim rješenjima opskrbljuje poznate inozemne brendove kao što su: Nestle, Lindt, Farvager, MAM, HIPP, Afrodita, BWT, Heineken i mnogi drugi.