dosta im je

Istarski ugostitelji traže otvaranje svojih objekata od 8. veljače

26.01.2021 u 18:22

Bionic
Reading

Predstavnici Obrtničke komore Istarske županije zatražili su u utorak od županijskog Stožera civilne zaštite popuštanje mjera odnosno dopuštenje za rad ugostiteljskih objekata od 8. veljače, što bi značilo prvo otvaranje terasa, a nakon toga i kompletnih objekata, izvijestili su iz istarske Obrtničke komore. Osim toga, ugostitelji su zatražili i pravovremenu najavu popuštanja mjera, kako bi se za otvaranje svojih objekata mogli na vrijeme pripremiti.

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac na sastanku održanom u Puli kazao je je kako je u više navrata od nacionalnog Stožera zatražena mogućnost regionalnog donošenja mjera te kako istarski Stožer nije utvrdio kako su ugostiteljski objekti u županiji bili žarišta zaraze.

Govoreći o trenutno epidemiološkoj situaciji, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Aleksandar Stojanović iznio je podatak kako je dvotjedna incidencija u Istarskoj županiji ispod 70 slučajeva na sto tisuća stanovnika.

"Nacionalni Stožer najavio je popuštanje mjera - vrlo skoro očekuje se otvaranje teretana i mogućnost sportskog treninga, kao i ujednačavanje tretmana za dostavu kave. Nakon toga, očekuje se otvaranje terasa, a do konca veljače moguće je očekivati i rad cjelovitih ugostiteljskih objekata, naravno uz pridržavanje preporuka i uz uvjet da ne bude rasta broja zaraženih", poručio je dr. Stojanović dodavši kako su svi svjesni važnosti turističke sezone, te kako je potrebno napraviti sve kako bi ona bila dobro pripremljena i uspješna.

Ujedno, načelnik Dino Kozlevac je u ime Stožera Istarske županije zahvalio istarskim ugostiteljima za disciplinirano ponašanje i pridržavanje mjera.