TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi zaključili na suprotnim stranama, ZABA i HT u fokusu

Zagrebačka burza

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

U petak je na domaćem tržištu kapitala vladao nejasan sentiment, dionički indeksi zaključili su na suprotnim stranama uz male promjene, a likvidnost je oslabila

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 2.027,4 bodova, što predstavlja rast od 0,1 posto, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 oslabio 0,2 posto. Svi sektorski indeksi zaključili su u zelenom teritoriju, a dobitnike je predvodio indeks prehrambenog sektora, s rastom od 3,1 posto.

Ukupno je protrgovano svega oko 6 milijuna kuna, a samo su dva izdanja uspjela nadmašiti milijunski promet. Najviše se trgovalo dionicama Zagrebačke banke, koje su na prometu od 2 milijuna kuna zaključile nepromijenjeno. Aktivno se trgovalo i dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su prikupile oko 1,1 milijun kuna prometa pri čemu im je cijena oslabila 1,1 posto.

Dobitnike je predvodila dionica Vira, koja je s rastom cijene od 11,9 posto uknjižila svoj treći uzastopni dan snažnog rasta, a dobar dan su imale još i dionice Atlantske plovidbe i Đuro Đaković Grupe, čije su cijene ojačale redom 1,3 posto i 1,1 posto.

Na strani gubitnika, uz već spomenute dionice Hrvatskog Telekoma, našle su se i dionice Optima Telekoma i Hrvatske poštanske banke, koje su oslabile 1,2 posto i 0,8 posto.

Dobitnik dana             Viro                                    +11,85%                                75,50

Gubitnik dana            Optima Telekom                 -1,22%                                  8,10

CROBEX                                                              +0,11%                                 2.027,35

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!