sve zaključeno

Ina i MOL prodale 39 benzinskih postaja u Sloveniji Shellu

28.08.2023 u 17:48

Bionic
Reading

Ina i MOL Grupa izvijestile su u ponedjeljak da su uspješno zaključile prodaju ukupno 39 benzinskih postaja – 19 od MOL-a Slovenija i 20 od bivšeg OMV-a Slovenija, sada mreže MOL&INA d.o.o. britanskom Shellu, u sklopu svog preuzimanja OMV-a Slovenije

U priopćenju se podsjeća da je MOL početkom ožujka potpisao kupoprodajni ugovor sa Shellom u Sloveniji te je danas zaključio tu transkaciju, koju je uvjetovala Europska komisija u okviru nedavnog preuzimanja OMV-a Slovenija od strane MOL Grupe, a koja je podlijegala raznim uvjetima, uključujući odobrenje slovenskih tijela za tržišno natjecanje. Primopredaja 39 benzinskih postaja počet će u listopadu.

Nakon preuzimanja mreže OMV-a Slovenija u srpnju 2023., MOL Grupa je s Inom kao članicom, s više od 130 benzinskih postaja postala snažan broj dva na slovenskom tržištu goriva, s ciljem da značajno poboljša sigurnost opskrbe u zemlji, ističe se u priopćenju.

U idućim danima kreće rebranding prve bivše OMV-ove, a sada postaje kompanije MOL&INA d.o.o. u Murskoj Soboti. Postupno će se do sredine 2024. godine rebrendirati sve postaje kompanije MOL&INA d.o.o., od kojih će 27 poslovati pod brendom Ina, navode Ina i MOL.

  • +2
Shell Izvor: EPA / Autor: OLIVIER HOSLET

Dodaju da će korist od te zajedničke akvizicije imati i kupci na slovenskom tržištu, uključujući tranzitne kupce koji putuju kroz Sloveniju, pa tako i Hrvate, koji će imati više lokacija s prepoznatljivim brendovima na koje su navikli. Prema planu, Ina će nakon završetka Projekta nadogradnje Rafinerije Rijeka biti prvi izbor kada je u pitanju opskrba gorivom za mrežu benzinskih postaja MOL Grupe u Sloveniji, zaključuju u priopćenju.